Μπεμπέτσος: «Ο Π. Δούκας μπορεί να φτάσει τη Σπάρτη στο ύψος του ονόματός της»

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Σπάρτης

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 18:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπεμπέτσος: «Ο Π. Δούκας μπορεί να φτάσει τη Σπάρτη στο ύψος του ονόματός της»

Στο κάλεσμα του Πέτρου Δούκα και στο όραμά του να αλλάξει την Σπάρτη, ανταποκρίθηκε ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σπάρτη Δήμος Που Μας ΑξίΖΕΙ». Όπως αναφέρει ο κ. Μπεμπέτσος, ο Π. Δούκας «μπορεί να τοποθετήσει τη Σπάρτη εκεί που ιστορικά και δικαιωματικά ανήκει, στον παγκόσμιο χάρτη, και όχι να είναι ουραγός στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε αρκετές χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ολλανδία, να βρεθώ στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Harvard και να γνωρίσω τον αγροτικό τομέα στην Κύπρο μας, γεγονός που με γέμισε με γνώσεις και εμπειρίες. Έχοντας, έτσι, ευρεία άποψη για την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αγροτικό τομέα, είμαι σε θέση να προσφέρω στη πόλη μας, με τη στήριξη φυσικά των Σπαρτιατών και Σπαρτιατισσών, από όποιο σημείο μού ζητηθεί για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας».

Η συνέντευξη του Π. Μπεμπέτσου στον «Λακωνικό Τύπο» έχει ως εξής:

- Πώς θα πείσετε τους πολίτες ότι η Σπάρτη μπορεί να ξεπεράσει το σημερινό εαυτό της και να ακουστεί διεθνώς, όπως της αξίζει;
Αυτό που λείπει από τη Σπάρτη για να φτάσει στο ύψος του ονόματός της και της φήμης της διεθνώς, είναι ο επικεφαλής της πόλης να έχει το κύρος, την πολιτική εμβέλεια και γενικά να έχει ήδη ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την διεθνή κοινότητα. Αυτά τα προσόντα-εχέγγυα, διαθέτει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Δούκας και με την ιδιότητα του ως δημάρχου Σπάρτης, αύριο το πρωί θα μπορεί να συμβάλλει στην επανατοποθέτηση της πόλης στο σημείο που της αξίζει. Στο βάθρο της ιερότητας.

- Ποιοι είναι οι τομείς που μπορούν να φέρουν τη διεθνή αναγνώριση της πόλης;
Κατ’ αρχάς ο τομέας της δημοκρατίας. Λίγοι γνωρίζουν ανά τον κόσμο ότι το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ αποτελεί αντιγραφή από την αρχαία Σπάρτη. Άλλος τομέας είναι αυτός του τρόπου ζωής των αρχαίων Σπαρτιατών. Γίνονται ήδη αγώνες κατά το πρότυπο της διατροφής, της  εκγύμνασης, των αθλητικών αγώνων των αρχαίων Σπαρτιατών. Μπορούν να διοργανωθούν, επίσης, διεθνείς αγώνες ποίησης, μουσικής, θεάτρου κλπ, τομείς που είχε ως βίωμα η σπαρτιατική πολιτεία και φυσικά πρέπει να αναδειχθεί η σχέση του ήθους των αρχαίων σπαρτιατών σχετικά με τη ζωή και την πολιτεία των πολιτών της Σπάρτης. Επίσης,  θα πρέπει να προβληθεί η θέση που κατείχε η γυναίκα στην αρχαία Σπάρτη, ισότιμα πλάι στον άνδρα, που τόσο βάλλεται και απειλείται τελευταία από ανατολικές -εισαγόμενες-  νοοτροπίες άλλων λαών.

- Πολλοί νέοι φεύγουν. Έχετε όραμα για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει στον τόπο της;
Μαζί με το τουριστικό προϊόν, πρέπει παράλληλα να στηριχθούν όλες οι μορφές επιχειρηματικότητας, ιδίως του αγροτικού τομέα, με μόνιμο εκθετήριο αγροτικών προϊόντων πλάι στο νέο μουσείο της Σπάρτης, με ηλεκτρονική πλατφόρμα προβολής των προϊόντων, με άμεση διασύνδεση επιχειρηματιών με ξένες πρεσβείες, καθώς και με τα επιμελητήρια ανά τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πέτρος Δούκας είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, πρέπει να υλοποιηθούν υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας, ώστε ο επισκέπτης να κάνει τουλάχιστον μια διανυκτέρευση στη Σπάρτη, προκειμένου να ξεναγηθεί στο νέο μουσείο, την αρχαία Σπάρτη, τον αρχαίο Μυστρά, που εν τω μεταξύ θα πρέπει να γίνει επισκέψιμος σε όλο το εύρος των εκθεμάτων που διαθέτει, τόσο στην αρχαιολογική, όσο και στο θρησκευτική του έκφραση. Όλα αυτά θα αφήσουν ένα τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα άμεσα, με νέες θέσεις εργασίες στους τομείς των κατασκευών, της εστίασης, του αγροτικού τομέα και έμμεσα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο.

- Αρκεί να αλλάξουν πράγματα στο δήμο σας ή θα πρέπει να συνεργαστείτε με όμορους δήμους και την περιφέρεια;
Η συνεργασία με την περιφέρεια κατά κύριο λόγο, αλλά και τους όμορους δήμους επιβάλλεται, γιατί σε τομείς όπως αυτό της διαχείρισης των ποταμών, των σκουπιδιών, των έργων υποδομής, όπως πχ. το φράγμα της Κελεφίνας, είναι απαραίτητη η κοινή δράση με σκοπό την συνολική οικονομική ανάπτυξη του τόπου και όχι μόνο. Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε στενά με τις νέες εκλεγμένες αρχές με κοινή αντίληψη και διάλογο.

- Ποιο είναι το προτέρημα σας σαν υποψήφιος σύμβουλος; Πού πιστεύετε ότι θα προσφέρετε περισσότερα από άλλους;
Έχω καταθέσει ήδη προτάσεις προγράμματος στον δημόσιο διάλογο, προτάσεις που απορρέουν από την ενασχόληση μου υπέρ της 10ετιας με τα κοινά του τόπου μας, την  επαγγελματική μου δράση και γνώση -καθώς διαθέτω επιχείρηση στη Σπάρτη- και αγροτική επιχείρηση στον Θεολόγο Σπάρτης, όπου κατάγομαι και μένω μόνιμα. Η καθημερινή μου επαφή με τους ξένους επισκέπτες, μου δίνει το στίγμα των αναγκών του τουριστικού προϊόντος.

Η καλλιέργεια της ελιάς, μου δίνει την γνώση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα, καθώς και του δευτερογενούς, ενώ η προσωπική μου σύνδεση με τον επιχειρηματικό τομέα μέσω του ΣΕΒ, μου επιτρέπει να έχω άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σε σχέση με τις εξελίξεις,  τόσο στη λεγόμενη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που συντελείται, όσο και στις εξελίξεις στον χώρο της εργασίας.

Το ζητούμενο για τον επιχειρηματικό κόσμο, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, είναι να παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, μοναδικά, με κατοχυρωμένο brand και έτσι να μπορέσουμε να πετύχουμε -μαζί με το υψηλής αξίας και δεξιότητας ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να έχουμε- εισοδήματα τα οποία για τους εργαζόμενους δεν θα περιορίζονται στον κατώτατο μισθό, αλλά να απολαμβάνουν αμοιβές πάνω από τον μέσο όρο. Στόχος είναι οι συμπολίτες μας να έχουν ένα πιο άνετο επίπεδο ζωής μαζί με τις οικογένειες τους. Πρέπει να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι, λοιπόν, ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και όχι να αμείβονται στα επίπεδα των επιδομάτων που προωθούν κάποιοι ή να αμείβονται μόνο με τις απολαβές του κατώτατου μισθού. Τέτοιοι ελευθέρα σκεπτόμενοι πολίτες, χωρίς εξαρτήσεις, θα είναι πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι. Είναι οι Σπαρτιάτες της αρχαίας Σπάρτης, αλλά και του αύριο που οραματίζεται ο Πέτρος Δούκας.

Εξ’ αυτής της θέσης μου, λοιπόν, νομίζω ότι μπορώ να συνεισφέρω θετικά στο αύριο της πόλης σε μια πορεία ανασυγκρότησης για τον σπαρτιατικό λαό, μαζί με τον σπαρτιατικό λαό. Η επαγγελματική μου διαδρομή και η μέχρι τώρα πολιτική μου ενασχόληση στο δημόσιο διάλογο αποτελεί εχέγγυο ώστε να με επιλέξουν οι συμπολίτες μας για να βρίσκομαι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Μπορώ να αποτελέσω -με μπροστάρη τον Πέτρο Δούκα και τις ομάδες (ωβές) που θα δημιουργήσουμε με τους ενεργούς πολίτες της Σπάρτης- τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η Σπάρτη, ώστε να την καταστήσουμε τον Δήμο  που μας αξίζει!
IMG 20190422 150844

Ποιος είναι ο Π. Μπεμπέτσος
Γεννήθηκε το 1969 στη Σπάρτη, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κατοικεί  μόνιμα στον Θεολόγο Σπάρτης. Είναι γιός του αειμνήστου ιερέως Κωνσταντίνου Μπεμπέτσου, εφημερίου Βρεσθένων. Τελείωσε το σχολείο στη Σπάρτη, μιλάει αγγλικά και είναι διπλωματούχος  βυζαντινής μουσικής και ψάλτης σε εκκλησία της περιοχής.

Δραστηριοποιείται στα κοινά πάνω από μία δεκαετία, ενώ τελευταία ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης Κ. Φούρκα.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε αρκετές επιχειρήσεις της περιοχής, ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης στη Σπάρτη, ενώ τώρα διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της πόλης και κατέχει αγροτική εκμετάλλευση στον Θεολόγο Σπάρτης.

Τηλ. επικοινωνίας με τον Π. Μπεμπέτσο: 6955 555652

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος