Η Μενδώνη εγκαινιάζει τις εργασίες για Μουσείο Ρίτσου και φωτισμό κάστρου

Το Σάββατο στη Μονεμβασιά η υπουργός Πολιτισμού

Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2023 18:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μενδώνη εγκαινιάζει τις εργασίες για Μουσείο Ρίτσου και φωτισμό κάστρου

Στη Μονεμβασιά θα βρεθεί το Σάββατο (18/3) η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην επίσημη έναρξη των εργασιών δύο καθοριστικών έργων, που θα εκτελεστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην καστροπολιτεία.

Πρόκειται για τη μετατροπή της οικίας του αείμνηστου Λάκωνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου, στο κάστρο Μονεμβασιάς σε δημοτικό μουσείο και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Μενδώνη, ακόμα, θα γίνει ενημέρωση ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης βελτίωσης της ΕΟ 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά. Παράλληλα, θα γίνει υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο προμήθειας και εγκατάστασης αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασιάς.

Μαζί με τη Λ. Μενδώνη, στη Μονεμβασιά θα βρίσκονται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και μέλη της περιφερειακής Αρχής, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης και μέλη της δημοτικής Αρχής, καθώς και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Ευαγγελία Πάντου και στελέχη της ΕΦΑΛΑΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Λ. Μενδώνη:

Οικία Γιάννη Ρίτσου
- 10:30 | Καλωσόρισμα-υποδοχή από τον δήμαρχο Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη. Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.
- 11:00 | Ομιλία από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με θέμα «Ο Πολιτισμός ως πυλώνας ανάπτυξης».
- 11:30 | Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Μονεμβασίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πάρνωνας ΑΕ», για το υποέργο 1 «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το Κάστρο της Μονεμβασιάς και συνοδά έργα».
- 11:45 | Επίσημη έναρξη εργασιών των έργων:
α) «Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς (φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον)».
β) Επίσημη έναρξη εργασιών του έργου «Μετατροπή της Οικίας Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασιάς σε Δημοτικό Μουσείο».
- Τεχνική ενημέρωση ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της Μελέτης Βελτίωσης της ΕΟ 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά στο τμήμα Γέφυρα Μονεμβασιάς – Πύλη Κάστρου.
- 12:15 | Μικρή περιήγηση και ξενάγηση στην περιοχή παρέμβασης (καστροπολιτεία – βράχος) από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Ευαγγελία Πάντου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti