Συνεχίζει τις ομιλίες στη Σπάρτη ο Απ. Πιερρής

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2020 15:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζει τις ομιλίες στη Σπάρτη ο Απ. Πιερρής

«Το “Πάγωμα” της Μορφής στη Σπάρτη κατά τα Μέσα του 6ου αι. Χίλων ο Σοφός και ο Θεσμός των Εφόρων. Φορά μνημειακής Αρχιτεκτονικής και Εσωτερική Πολιτική. Διαμόρφωση και Σύγκρουση δυο Στρατηγικών Δογμάτων Εξωτερικής Πολιτικής: Κλεομένης και Δημάρατος», είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρίων κ. Απόστολος Λ. Πιερρής, την Παρασκευή 17/7 και ώρα 8:30΄ μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Για τη συγκεκριμένη εισήγηση, ο ομιλητής επισημαίνει: «Στην κύρια προβληματική μας θα ανασυνθέσω την Δωρική αντίδραση της Σπάρτης στην προβολή της Ιωνίας. Η οποία αντίδραση ουσιαστικώτερα οφείλονταν στον έρωτα του Σπαρτιάτη για το μέγα ποίημά του που ήταν ακριβώς ο εαυτός του, άγαλμα όντως του Απόλλωνα για τον Απόλλωνα.Η ιδέα του να επιτύχεις την αιώνια νεότητα στην διάρκεια του χρόνου είναι όμως αντιφατική. Θα δούμε τί σήμαινε αυτό».

Επίσης, την Κυριακή 19/7 και ώρα 8:30΄ μμ στο παλαιό δημαρχείο της λακωνικής πρωτεύουσας, ο Απ. Πιερρής θα μιλήσει με θέμα «Σχέσεις των δυο Φύλων, Οικονομική Δραστηριότητα και Δομές Εξουσίας στην Σπάρτη». «Την προηγούμενη φορά μελετήσαμε τις σχέσεις των δύο φύλων στην Σπάρτη. Τώρα θα συνδυάσω την κατάσταση αυτών των σχέσεων με τις δομές στους άλλους δύο πυλώνες της μέριμνας στον χρόνο, την οικονομία και την εξουσία. Θα αναλύσουμε ποιο είναι το κοινό σε αυτά τα τρία θεμελιώδη πεδία της συλλογικής ανθρώπινης ύπαρξης: η μείωση στο ελάχιστο συμβατό με την ύπαρξη στον χρόνο της μέριμνας περί τις ανάγκες του χρόνου», εξηγεί σχετικά ο κ. Πιερρής.

Σημειώνεται ότι η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ μετά τις ομιλίες θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland