Άνοιξαν τον διάλογο για έναν αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο στο Αμυκλαίο (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 15:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξαν τον διάλογο για έναν αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο στο Αμυκλαίο (ΦΩΤΟ)

Προσβλέποντας στη δημιουργία και λειτουργία ενός αρχαιολογικού χώρου υψηλών προδιαγραφών στον λόφο της Αγίας Κυριακής Αμυκλών, το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αμυκλαίου» διοργάνωσε ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Συλλογικότητες και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς», την Τρίτη 30 Ιουνίου στην Πνευματική Εστία Σπάρτης. Στόχος της συνάντησης ήταν η πρόσκληση σε έναν ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω σε ζητήματα όπως η φροντίδα και προστασία των αρχαιολογικών χώρων, ο ρόλος του κοινού στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η επίδραση του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου στην καθημερινότητα του πολίτη. Απώτερος σκοπός, τέλος, ήταν όλοι να εμβαθύνουν στις καλές πρακτικές ατομικής και συλλογικής συμμετοχής στα αρχαιολογικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής τους.

Επιπλέον, την Τρίτη 30 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου στην Αγία Κυριακή έλαβαν χώρα θεματικές ξεναγήσεις.

φωτο: Konstantina Markoglou (FB)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland