Με στόχο έναν οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο στο Αμυκλαίον

Ημερίδα στην ΠΕΣ και ξενάγηση στο ιερό

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 16:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με στόχο έναν οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο στο Αμυκλαίον

Επιθυμώντας να συμβάλλει στη δημιουργία και λειτουργία ενός αρχαιολογικού χώρου υψηλών προδιαγραφών στον λόφο της Αγίας Κυριακής Αμυκλών, το σωματείο «Οι Φίλοι του Αμυκλαίου» οργανώνει ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Συλλογικότητες και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς».

Στόχος της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 5:00 μμ έως 9:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, είναι να προσκαλέσει τους συλλόγους στήριξης αρχαιολογικών προγραμμάτων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού, καθώς και την τοπική κοινωνία σε έναν ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω σε ζητήματα όπως η φροντίδα και προστασία των αρχαιολογικών χώρων, ο ρόλος του κοινού στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η επίδραση του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου στην καθημερινότητα του πολίτη. Απώτερος σκοπός, τέλος, είναι όλοι να εμβαθύνουν στις καλές πρακτικές ατομικής και συλλογικής συμμετοχής στα αρχαιολογικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής τους.

Επιπλέον, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου στην Αγία Κυριακή Αμυκλών θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις. Ώρες διεξαγωγής: 09:00-14:00.

Η είσοδος στην ημερίδα και τις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα ημερίδας

Σάββατο 23/11/2019
17.00 - 19.00 (α’ μέρος): στρογγυλή τράπεζα-θέματα:
• Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες.
• Πολιτιστική κληρονομιά και ανάπτυξη.
• Καλές πρακτικές επικοινωνίας πολιτιστικών συλλόγων.
19.00 - 19.30: Διάλλειμα
19.30 - 21.00 (β’ μέρος): ανοιχτή συζήτηση-παρεμβάσεις κοινού

Προσκεκλημένοι φορείς: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (ΠΙΟΠ), Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, Πνευματική Εστία Σπάρτης, Σύλλογος των Φίλων του Μυκηναϊκού Ανακτόρου του Αγίου Βασιλείου Ξηροκαμπίου, Οι φίλοι του νέου διαχρονικού Αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, Σύνδεσμος    Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα