Διήμερο πυρκαγιών στο Δήμο Σπάρτης

Πυρκαγιά σε αποθήκη κτηνοτροφικής εγκατάστασης ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 27 Ιουνίου στην περιοχή Μπελάκου Ανωγείων, πίσω από το...
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο πυρκαγιών στο Δήμο Σπάρτης

Πυρκαγιά σε αποθήκη κτηνοτροφικής εγκατάστασης ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 27 Ιουνίου στην περιοχή Μπελάκου Ανωγείων, πίσω από το «Leonidas Palace».
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, η οποία μετέβη στο σημείο με δύο οχήματα, θέτοντας τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η ΠΥ Σπάρτης δέχτηκε άλλη μια κλήση από τις νέες εργατικές κατοικίες, για φωτιά που είχε ξεσπάσει σε εκεί διαμέρισμα πρώτου ορόφου.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σε όλη την οικία.
Μάλιστα, χθες, εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Ξηροκάμπι, όπου έσπευσε ένα όχημα από την ΠΥ Σπάρτης και άλλο ένα από την Τοπική Κοινότητα της περιοχής. Η φωτιά περιορίστηκε σε έκταση είκοσι τμ, ενώ τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο.
Η ΠΥ Σπάρτης συνιστά την ιδιαίτερη προσοχή όλων ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, υπογραμμίζοντας ότι βασική αιτία των πυρκαγιών είναι η ξερή βλάστηση και η απροσεξία.