Υποθαλάσσιος… «κάδος» ο βυθός στο λιμάνι Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Μικρά και ογκώδη απορρίμματα η σαβούρα που ανασύρθηκε - Από λάστιχα ως καρέκλες έβγαλαν στην ξηρά εθελοντές δύτες

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 17:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υποθαλάσσιος… «κάδος» ο βυθός στο λιμάνι Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Δράση υποβρύχιου καθαρισμού του λιμανιού στο Γύθειο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» που υλοποιεί η Περιβαλλοντική Οργάνωση «iSea» για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της οργάνωσης σε συνεργασία με το Γραφείο Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου. Στο εθελοντικό εγχείρημα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου και είχε διάρκεια τριών ωρών, συμμετείχαν πέραν των στελεχών του Λιμεναρχείου Γυθείου και πιστοποιημένοι δύτες της οργάνωσης «iSea».  

Αίσθηση, εύγλωττες απορίες και προβληματισμό προξενεί το γεγονός πως από τον βυθό ανασύρθηκαν και καταγράφηκαν διαφορετικού είδους απορρίμματα όπως: ελαστικά αυτοκινήτων, σχοινιά, πυροσβεστήρας, γυάλινα μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, καρέκλα κ.α.).

Εκτός από τον πρακτικό χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων, η δράση είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό την οικολογική ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στο θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που διενεργείται υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι Γυθείου, καθώς ανάλογη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο της εκστρατείας «30 χρόνια Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2020 στην Ελλάδα» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), με πρωτοβουλία του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών λοιπόν η υποθαλάσσια περιοχή του Γυθείου «κατελήφθη» εκ νέου από κάθε λογής απόβλητα που καταλήγουν στο νερό υπό άγνωστες συνθήκες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti