Δράση για την προστασία κι ανάδειξη του Πάρνωνα

Συνάντηση για το μέλλον του όρους στη Σίταινα

Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2022 17:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράση για την προστασία κι ανάδειξη του Πάρνωνα

«Αντάμωμα στον Πάρνωνα - Μας συνδέει το χθες, μας ενώνει το αύριο» είναι ο τίτλος ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Κοινότητα Σίταινας. Η συνάντηση αρχών, φορέων και απλών πολιτών θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 8:00 μμ στον πολυχώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Σίταινα Αρκαδίας.

Μέσα από ανοιχτή συζήτηση, εποικοδομητικό διάλογο, σύνθεση προτάσεων και αγαστή συνεργασία, στόχος είναι η προστασία του Πάρνωνα, η ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών του μνημείων και η από κοινού δράση.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «η τεχνίτρα φύση σμίλεψε τον Πάρνωνα με περίσσιες ομορφιές, καθιστώντας το λαμπρό και θηλυκό βουνό σε ένα απέραντο μοναδικό φυσικό μνημείο, ενώ οι Παρνωνίτες στην αέναη και αδιάλειπτη παρουσία τους στον Πάρνωνα, τουλάχιστον από τη Νεολιθική Περίοδο, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους και το δημιουργικό τους μεράκι σε αναρίθμητα, σπάνια και εντυπωσιακά πολιτιστικά μνημεία και έργα τέχνης. Σήμερα, δυστυχώς, τα γραφικά και παραδοσιακά χωριά του Πάρνωνα, με έντονο και πλούσιο παρελθόν, συρρικνώνονται και σβήνουν, ενώ το φυσικό του περιβάλλον κινδυνεύει, τόσο εξαιτίας της απουσίας του ανθρώπου, όσο και από τις έντονες κλιματικές αλλαγές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti