Έρχεται ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα πλησιάσει φέτος τη Γη

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 20:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχεται ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα πλησιάσει φέτος τη Γη

Το Κέντρο Κέντρων Πληροφορικής του Κέντρου της NASA (CNEOS) παρακολουθεί επί του παρόντος έναν αστεροειδή που αναμένεται να προσεγγίσει τον πλανήτη στις 22 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο οργανισμός, ο αστεροειδής αναμένεται να διασταυρώσει το μονοπάτι της Γης.

Ο 2020 DP4 είναι πολύ μεγάλος και ταξιδεύει με απίστευτη ταχύτητα. Σύμφωνα με την CNEOS, ο αστεροειδής αυτός έχει πλάτος περίπου 180 πόδια, καθιστώντας τον σχεδόν τόσο ψηλό όσο ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία. Ο οργανισμός σημείωσε ότι ο αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη με ταχύτητα άνω των 18.000 μίλια ανά ώρα.

Ο 2020 DP4 ανήκει στην οικογένεια των απολιθωμένων πετρωμάτων Apollo και είναι γνωστό ότι τέμνει την τροχιά της Γης καθώς ο πλανήτης περνάει γύρω από τον Ήλιο..

Δεδομένου του μεγέθους και της ταχύτητας του αστεροειδούς, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προκαλέσει συμβάντα αντίκτυπου αν χτυπήσουν τη Γη κατά τη διάρκεια των πτήσεων που διασχίζουν πλανήτες. Αντ ‘αυτού, ο αστεροειδής θα διαλυθεί και θα προκαλέσει μια ισχυρή έκρηξη στην ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αστεροειδής θα πετάξει από τη Γη από μια απόσταση 0.04300 αστρονομικών μονάδων. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 4 εκατομμύρια μίλια μακριά.