Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 12:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2019, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας (ΠΜΜΜ), με τη συνεργασία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική δράση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/10, από τις 09:30΄ πμ έως τις 12:00 μμ. Σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους εθελοντές ορίζεται το πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από το πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας του Μουστού και θα συνεχιστεί κατά μήκος του καναλιού έως την παράκτια περιοχή εκατέρωθεν της εκβολής του. Δεύτερο σημείο καθαρισμού θα είναι η περιοχή Πόρτες Μελιγούς. Η δράση θα κινηθεί νοτίως της γραμμής καντίνας-ευκάλυπτοι και κατά μήκος της παράκτιας περιοχής έως το Βόρειο Κανάλι. Στους εθελοντές θα διατεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA.

Η δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα.

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών αποτελεί πρωτοβουλία του “Ocean Conservancy”, ενώ για τη χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει τη δράση για 29η χρονιά. Η διοργάνωση με τη  συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης ΠΜΜΜ, πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον εθελοντικό καθαρισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (τηλ. 2755022021 εσωτ. 2 & 5, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (τηλ. 27553 60101, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος