Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού και στη Στυμφαλία

Το διήμερο 5-6/10

Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Μουστού και στη Στυμφαλία

Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, που λαμβάνει χώρα κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας διοργανώνει εκδήλωση, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου (από 10:00 πμ έως 2:00 μμ) στη λιμνοθάλασσα Μουστού στην Αρκαδία.

Επίσης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (από  11:00 πμ έως 3:00 μμ) στη λίμνη Στυμφαλία στην Κορινθία, με σημείο συγκέντρωσης το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της άγριας ορνιθοπανίδας να παρακολουθήσουν ένα στιγμιότυπο της μετανάστευσης των πουλιών από κοντά, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
- παρατήρηση πουλιών με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (κιάλια, τηλεσκόπια) και βοηθημάτων (έντυποι οδηγοί αναγνώρισης, φωτογραφικό υλικό),
- ενημέρωση/πληροφόρηση επισκεπτών σχετικά με τα τοπικά είδη ορνιθοπανίδας,
- πεζοπορία περιμετρικά του υγροτόπου Μουστού για την εκδήλωση του Σαββάτου 5/10 και πεζοπορία στο μονοπάτι ερμηνείας της λίμνης Στυμφαλίας για την εκδήλωση της Κυριακής 6/10,
- δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας,
- επανένταξη αποθεραπευμένων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, για την εκδήλωση της Κυριακής 6/10.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (τηλ. 2755022021 εσωτ. 2 & 5, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (τηλ. 27470 22279 και 27470 22296, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Όπως αναφέρει ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, «η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους».

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.fdparnonas.gr


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα