Έτοιμος για κάθοδο με «άνεμο» ανανέωσης ο Ευ. Βαλιώτης

Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023 19:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμος για κάθοδο με «άνεμο» ανανέωσης ο Ευ. Βαλιώτης

Οι μηχανές έχουν «ανάψει» στα «στρατόπεδα» των υποψηφίων διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου της Σπάρτης ενόψει της εκλογικής εκστρατείας που θα ακολουθήσει τους επόμενους επτά μήνες.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις των υφιστάμενων -κι εν δυνάμει- σχημάτων αποτελούν γεγονός και, μέσα από έναν πρώτο κύκλο επαφών και συζητήσεων, «καλλιεργείται» το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις κι αποφάσεις των αυτοδιοικητικών. Μία εκ των συναθροίσεων είναι αυτή της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης» του Βαγγέλη Βαλιώτη, που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σε έναν χώρο που, σύμφωνα με πληροφορίες, γέμισε ασφυκτικά από τον κεντρικό πυρήνα του συνδυασμού, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης, περιστοιχιζόμενος από μέλη της παράταξης -εκλεγμένα και μη- και στενούς συνεργάτες του παρουσίασε σε αδρές όσο κι ευδιάκριτες γραμμές τις σκέψεις και τις θέσεις του με φόντο την αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου 2023. Χωρίς υπεκφυγές και περιστροφές, ο κ. Βαλιώτης έθεσε το περίγραμμα μιας πιθανής καθόδου της παράταξης στις προσεχείς εκλογές, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί σε λάθη και αδυναμίες κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Μάλιστα, στο κυρίαρχο ερώτημα αναφορικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας εκλογικής πρότασης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν θέλησε να διεκδικήσει a priori αρχηγικό ρόλο. Κάλεσε, απόλυτα δημοκρατικά, οποιονδήποτε επιθυμεί να εκδηλώσει την πρόθεσή του να αναλάβει τα σκήπτρα και να οδηγήσει τον συνδυασμό στη νέα εποχή, δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις. Όπως πληροφορείται ο «ΛΤ», όμως, δεν πρόεκυψε τάση αμφισβήτησης του Ευ. Βαλιώτη, για να ακολουθήσει ομόφωνη απόφαση στήριξης του ως αδιαφιλονίκητου κυρίαρχου του σχήματος στον δρόμο προς την κάλπη. Χωρίς τίποτα να είναι απόλυτο μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις, η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Σπάρτης πρέπει να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό δεδομένη. Ο ίδιος, μάλιστα, αποδεχόμενος τη σαφώς τιμητική αναγνώριση των συντρόφων του, εμφανίστηκε πιο έτοιμος από ποτέ και γεμάτος όρεξη για νέες προτάσεις και ιδέες ενόψει της διοίκησης του Δ. Σπάρτης προς το 2027.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «ΛΤ», ήδη έχουν «κλειδώσει» κατά ποσοστό περίπου 90% τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το έμψυχο δυναμικό του συνδυασμού, ενώ παράλληλα διευθετούνται και τα οργανωτικά θέματα. Έχουν καταρτιστεί ομάδες συγκρότησης ψηφοδελτίου σε όλες τις περιοχές, ενώ στο Γραφείο Τύπου θα βρίσκονται οι Γιώργος Κουρεμπής, ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και Γιάννης Τσαρκαλής, ως επιστημονικός συνεργάτης.

Πρόθεση, όπως πληροφορείται ο «ΛΤ», είναι το νέο πρόγραμμα του συνδυασμού να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση κι ενεργό συμμετοχή ατόμων που θα προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες. Όπως εξάλλου τονίστηκε και στη συγκέντρωση του συνδυασμού, στόχος είναι η ανανέωση του ψηφοδελτίου τόσο σε θέμα προσώπων, όσο και ηλικιακά, αλλά και η διεύρυνση με «άνοιγμα» σε συλλογικότητες με κύρος και προσφορά στην κοινωνία.

Παράλληλα, δεν έλειψε και η κριτική στη Δημοτική Αρχή, καθώς όπως ειπώθηκε, πολλά έργα που έθεσε σε «τροχιά» η παράταξη Βαλιώτη είτε υπο-εκτελούνται είτε χάθηκαν, ενώ επισημάνθηκε ότι «δήμος δεν είναι μόνο η πόλη», σημειώνοντας με νόημα ότι από το 2019 δεν έχουν ψηφιστεί τεχνικά προγράμματα στα χωριά, ενώ απουσιάζει η αποδοτική συνεργασία των αρμοδίων με τους παράγοντες των κοινοτήτων. Εν κατακλείδι, μεταφέρθηκε ότι ένας δήμος δεν μπορεί να διοικείται με επικοινωνιακά τρικ κι εντυπωσιασμούς, αλλά με ενεργή παρουσία, αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti