Τζανετέα: «Πλην Λακεδαιμονίων η αναβίωση του 1821»

Το δικό σας σχόλιο

Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 17:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τζανετέα: «Πλην Λακεδαιμονίων η αναβίωση του 1821»

Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνευσε» σε όλη την Ελλάδα σε κτήρια 18 πόλεων στο πλαίσιο της εμβληματικής δράσης της επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας». Η δράση αφορούσε στην ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με αποκορύφωμα το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του αγώνα  του 1821, μέσα από έργα τέχνης. Οι πόλεις της Πελοποννήσου που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση ήταν η Καλαμάτα, το Ναύπλιο και η Τρίπολη.  

Όλες οι Περιοχές της Ελλάδος, με τις κύριες πόλεις τους έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να αναδεικνύουν την συνεισφορά τους στην Επανάσταση του 1821.                

Άραγε για ποιο λόγο η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, απεικονίζοντας τα οφειλόμενα σε διάφορα σημαίνοντα κτήρια, σε διαφορετικές πόλεις της Ελληνικής Επικράτειας, αγνόησε τη Λακωνία και παρέλειψε να προβάλει την πρωτεργάτιδα πόλη στην Επανάσταση του 21, την Αρεόπολη την πρωτεύουσα της Μάνης,  που τότε εκαλείτο Σπάρτη λόγω της ες γην ταφείσας Δωρικής Σπάρτης. Η Αρεόπολη είχε την τιμή της έναρξης, του στεριώματος και της διάσωσης του αγώνα για την Λευτεριά της Ελλάδας.

Η Αρεόπολη έπρεπε να είναι και σήμερα η αφετηρία του αναστοχασμού.

TIΣ ΠTAIEI ΓIA THN EΞAIPEΣH THΣ MANHΣ;

Ντία Τζανετέα
πρ. αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας,
περιφερειακή σύμβουλος,  
εκπαιδευτικός

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland