Στον βουλευτή κ. Νεοκλή Κρητικό

Το σχόλιο του «Σκορπιού»

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον βουλευτή κ. Νεοκλή Κρητικό

Κύριε Βουλευτά το δημοσίευμά σας στον Λ.Τ. και το ενδιαφέρον σας για νέα χάραξη οδικού δικτύου Σπάρτη-Τρίπολη και Γυθείου, επιβραβεύει την βουλευτική σας θέση στα έδρανα του Ελλην. Κοινοβουλίου.

Δεν είναι μικροπολιτικό ρουσφέτι, και θέλω να πιστεύω, εάν επίμονα και πιεστικά συνεχίστε την προσπάθειά σας, θα επιτύχετε το επιθυμητό που… δεκαετίες αδιαφορούσαν οι Λάκωνες βουλευτές.

Αν μη τι άλλο η επαφή σας με τον Κύριο Περιφερειάρχη και κ.κ. Βερούτη Τζινιέρη και Α. Πλειώτα, εν σώματι, θα είναι ελπιδοφόρα αρχή, απευθυνόμενοι προς τον κ. Υπουργό Δημοσίων Έργων.

Έχομε έξι Λάκωνες στο Ελ. Κοινοβούλιο, με τρείς υπουργούς, τους κκ Θεοδωρικάκο και  Κικίλια (καταγωγή από Μάνη) και Βορίδη (σύζυγος του από Ανατ. Μάνη) και εσείς τρεις βουλευτές μας, θα μπορούσατε να αναδείξετε τη Λακωνία τον καλύτερο νομό της Ελλάδος, με τις φυσικές του ομορφιές, το (αρσενικό) βουνό τον Ταΰγετο και τον καταπράσινο Πάρνωνα, τα Σπήλαια Διρού κ.α. Ακόμα την ιστορική Σπάρτη, τον Μυστρά, την Μονεμβασιά, την Ανατ. Μάνη, με τους πύργους και την δική της ιστορία, και τόσες άλλες φυσικές και ιστορικές ομορφιές. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω στα παραπάνω τον τριών μέτρων Βασιλιά της Σπάρτης ΛΕΩΝΙΔΑ στο Δημοτικό Στάδιο, με χιλιάδες φωτογραφίσεις στον ανδριάντα του, επισκεπτών μας από όλο τον κόσμο.

Κύριε Κρητικέ, επικεντρώστε το ενδιαφέρον σας πάνω από όλα στην νέα χάραξη δρόμων Σπάρτης-Τρίπολης-Γυθείου, ενσωματωθείτε και οι έξι κρατικοί λειτουργοί. Σε προηγούμενα σχόλια ο Σκορπιός έχει δημοσιεύσει στον Λ.Τ., ειδικά για συντόμευση μας στην Τρίπολη, ζητώντας την δική μας Ε.Ο. και όχι την… τσόντα από Ε.Ο. Καλαμάτας.

Επιτρέψτε μου, να σχολιάσω δι’ ολίγων, ενδότερα, τον δρόμο προς Τρίπολη. Έρχονται στιγμές περισυλλογής και μνήμης, από τα παλιά μέχρι σήμερα και αναλογίζεται ο… Σκορπιός για οδικά έργα που έχουν γίνει, όπως η ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης. Περιττόν να επαναλάβω ότι η χάραξη του έγινε τέλος του 18ου αιώνα, με επικοινωνιακά μέσα ζωοάμαξες και κάρα.

Και αναλογιστείτε όταν άλλες πόλεις συνδέοντο με Ε.Ο. ταχείας κυκλοφορίας ο δρόμος Σπάρτη-Τρίπολη, αν και παραμελημένος, είναι σε κυκλοφορία. Και γιατί όχι; Όταν η Ε.Ο. Λεύκτρου, δεν μειώνει τον χρόνο Σπάρτη-Τρίπολη, διανύουμε είκοσι δύο χλμ. επί πλέον και καταβάλομε δύο διόδια.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για βελτιώσεις και μικροπαρακάμψεις και οι -τότε- κ.κ. βουλευτές μας να μην το παίρνουν στα σοβαρά, ένα μεγάλο και δαπανηρό έργο επάξιο για την Λακωνία. Και όχι μόνον τότε, η επέκταση της Λυκούργου με σύνδεση της με την Ε.Ο. Λεύκτρου, σας ικανοποιεί κυρίες και κοι οδηγοί; Δαπάνη που θα ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια κατά πολύ (με τις αποζημιώσεις γαιοκτημόνων). Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να ξεκινήσει η δική μας Ε.Ο., όσο δαπανηρή και αν είναι. Τι να ειπώ, στα γόνατα βγαίνουν κάποιες αποφάσεις, και αδιαμαρτύρητα υλοποιούνται;

Κύριε Νεοκλή Κρητικέ, δραστηριοποιηθείτε δυνατά για νέες χαράξεις Ε.Ο. των δύο οδικών αρτηριών της Λακωνίας. Το αεροδρόμιο και το φράγμα της Κελεφίνας δευτερεύοντα…

Με νέα δική μας Ε.Ο. η χώρα μας θα λέει: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Λακωνία». (όπως οι Ιταλοί: όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη).

Και μην ξεχνάμε, τα δεκάδες δυστυχήματα που συνάνθρωποί μας έφυγαν από την ζωή στην άσφαλτο των δύο οδικών αρτηριών, αλλά και τις εκατοντάδες μικρομεγάλα ατυχήματα με τραυματισμούς και υλικές ζημιές αυτοκινήτων.

Και κλείνοντας, σας υπενθυμίζω τον αγαπητό μας Λάκωνα υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, θερμό λάτρη του νομού μας, και θέλω να πιστεύω και όλοι οι Λάκωνες θα εισακουσθείτε δεόντως.

Θα αναμείνομε δια του Λ.Τ. ανάλογες ενέργειές σας.

Σκορπιός

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος