Το σχόλιο του «Σκορπιού»: Η προβολή της Σπάρτης

Τρίτη, 04 Αύγουστος 2020 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το σχόλιο του «Σκορπιού»: Η προβολή της Σπάρτης

Επανέρχομαι λίγο πιο καυστικός στην Δημ. Αρχή –κατανοητό- όχι με κακές προθέσεις.

Αναμφισβήτητα, η προβολή της Σπάρτης σε ξένες χώρες, είναι επίτευγμα του κ. Δημάρχου (για πρώτη φορά στην πόλη μας) με τις προσωπικές του γνωριμίες, φιλοξενίας επιφανών προσωπικοτήτων άλλων κρατών, και στο κάλεσμα του, δεκάδων διεθνούς κύρους στην προγραμματισθείσα οργάνωση «SPARTAN RACE» για το τρέχον έτος. Στο κάλεσμα του αναμενόμενοι εν καιρώ, οι πρόεδροι: της Σοβιετ. Ένωσης κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και των ΗΠΑ  κ. Ντόναλντ Τράμπ, που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την ιστορική μας πόλη: ευελπιστούμε κάποτε να μας επισκεφθούν, και θα είναι πολύ μεγάλη η προβολή της Σπάρτης σε ξένα κράτη, με αναμενόμενα γκρουπ τουριστών και αρχηγών κρατών.

Κύριε Δήμαρχε, τεράστιες οι δυνατότητές σας σε διεθνείς σχέσεις, είσαστε ένα μεγάλο κεφάλαιο, ανεπανάληπτο πρωτόγνωρο και μοναδικό για την πόλη μας, όμως παραβλέπετε… τα του οίκου σας τον Δήμο σας. Υπάρχουσες κακές χρονίζουσες καταστάσεις, και νέες καινοτομίες (που σας υποδεικνύουν συμπολίτες μας) και στερείται η πόλη μας πολλές δεκαετίες, με εξαίρεση τα ψηφιδωτά της πλατείας (απροστάτευτα και φθειρόμενα) και το άγαλμα του θνήσκοντος πολεμιστή Σπαρτιάτη, στερούμενος το… σπαθί του, εμφανισιακώς… καθήμενος σταυροπόδι υπνοβατών… Δεν ντρεπόσαστε, τόσα χρόνια έχουν περάσει, τόση αδιαφορία, η τσιγκουνιά να αποκαταστήσετε… ένα σπαθί. Κύριε Δήμαρχε οι επισκέψεις και φιλοξενίες έρχονται και παρέρχονται. Τα γραπτά και τα έργα μένουν και που η Σπάρτη από αξιόλογα έργα στερείται, από δεκαετίες.

Όμως κ. Δήμαρχε οι προκάτοχοί σας δεν μας είχαν υποσχεθεί Δημ. έργα αξιόλογα, εν αντιθέσει με τα προεκλογικά σας φυλλάδια με δεκάδες τις υποσχέσεις σας, ανεκπλήρωτες, ή μήπως τις βάζετε σε προτεραιότητα για το… εγγύς μέλλον;

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στον Λ.Τ. η Δημ. Αρχή προβαίνει σε φρεσκάρισμα των διαγραμμίσεων διαβάσεις πεζών και ΑΜΕΑ ως και αποκατάσταση κατεστραμμένων ελαστικών κολωνακίων. (εδώ θα προβώ σε φιλική σύσταση των οδηγών παντός τροχοφόρου, ΣΕΒΑΣΜΟ στους πεζούς των διαγραμμίσεων, έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ).

Θα είναι το δεύτερο δημοτ. έργο μετά την… υποστολή της Ιαπωνικής σημαίας από το Δημοτ. Στάδιο.

Κες και κοι αναγνώστες μου δεν παραβλέπω το ενδιαφέρον του κου Δημάρχου για το Σ.Β.Α.Κ. θα ρίξει όλο το βάρος όπως μας λέει: Όντως, όπως και σε προηγούμενο δημοσίευμα του Σκορπιού, είναι ένα μεγάλο και δαπανηρό έργο που εκπόνησε ο καθηγητής κ. Θάνος Βλαστός και που θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης μας, και της αξίζει. Θα γίνει όμως; Αμφιβάλλω εκτός εάν οι πιέσεις των αρμοδίων είναι διαρκείς ακατάπαυστες, και καρποφορήσουν.

Διαφορετικά θα έχει την τύχη του Μουσείου των τριών δεκαετιών του παρελθόντος… μελέτες-μελέτες η μία μετά την άλλη κ.τ.λ. συνεχώς μας κοροϊδεύουν, και να δείτε θα παρέλθει το 2020 άπραγο, και το 2021… τα ίδια θα μας λένε. Είθε να διαψευσθώ. Διαφορετικά… άει σιχτίρ γραφειοκράτες μας πρήξατε στις υποσχέσεις και στα ψέματα:

Κύριε Δήμαρχε στις δεκάδες υποσχέσεις σας για «ΣΠΑΡΤΗ Δήμος που μας αξίζει» εκδώσατε φυλλάδια, και δημοσιεύματα στον Λ.Τ.

Ο συνάδερφός σας Δήμαρχος Ανατολ. Μάνης κ. Πετρ. Ανδρεάκος εξέδωσε πολυσέλιδο φυλλάδιο με πεπραγμένα (της τετραετίας του) δημοτικά έργα, ΔΑΠΑΝΗΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ και… με προσωπική του πρωτοβουλία (ως λέγεται). Πριν λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσε τον ημιτελή πεζόδρομο, και τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο της παραλίας. Ομολογουμένως είναι ένας δραστήριος και αποτελεσματικός τεχνοκράτης αναμορφωτής του Γυθείου και της Αρεόπολης.

Εσείς θα μας επιδείξετε δικά σας δημοτ. έργα στο τέλος της τετραετίας; Ελπίζω ΝΑΙ! Και από ότι μαθαίνουμε από τον τύπο ο ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί τους Δήμους για Δημοτ. Έργα. Είδομεν…

Κατά καιρούς στο παρελθόν δημοσιεύθησαν στον Λ.Τ. προτάσεις και ιδέες του δημ. συμβούλου σας Θ. Πατ…, του πολ. Μηχ. κ. Πουλ…, άλλων συμπολιτών μας και του Σκορπιού, για κακώς κείμενα δεκαετιών, που προσβάλλουν την πόλη μας, δεν βλέπονται… και εσείς τα αγνοείτε… Ναι, κ. Δήμαρχε είναι ασήμαντα για την Δημοτ. αρχή και παραμένει αδιάφορη. Όμως, εάν τα μικρά και ασήμαντα, όπως νομίζετε τα εκθέτατε στους Δημότες υπό εκτέλεση, και τα αξιοποιούσατε όπως πρέπει στο καθένα, τότε θα βλέπατε πόσο σας θέλουμε για πολλές δεκαετίες.

Ο Σκορπιός οραματίζεται την ΣΠΑΡΤΗ, πόλη θαυμασμού, για τους ξένους και τους Σπαρτιάτες υπερήφανους, επάξια της ιστορίας της. Δεν είναι ντροπή για τον Δήμο αντί να την θαυμάζουν να δυσανασχετούν με το πλίνθινο διώροφο στα Λύκεια, όχι μόνον ένα έκτρωμα αλλά και πολύ επικίνδυνο κατάρρευσης, με διερχομένη μαθητιώσσα νεολαία; Τον σκοτεινό ηλεκτρ. πίνακα της πλατείας; Το ξίφος του αρχαίου πολεμιστή, τα αχούρια διατηρητέα της Λυκούργου και το γωνιαίο της Κ. Παλαιολόγου & Λυκούργου, με το καταρρεύσαν χαγιάτι, τα ξεβαμμένα παγκάκια της πλατείας, και αν πούμε για την οδό Γκορτσολόγου πεζοδρόμιο από άκρη σε άκρη της συμφοράς. Διώροφη διατηρητέα οικία περιφραγμένη τρία μέτρα στον πεζόδρομο, και λαμαρίνες το διπλανό οικόπεδο… το προστατεύουν. Να σας κατονομάσω και άλλα; Τον ελλιπή φωτισμό της πλατείας, τις παραμορφωμένες νεραντζιές της, τα εγκαταλελειμμένα παρτέρια της Λυκούργου, δέντρα που οι ρίζες τους σε παρτέρια έχουν ανασηκώσει την άσφαλτο κ.α. που θα σας κατονομάζομε, οι πολίτες και ο Σκορπιός και που θα πρέπει η Δημοτ. Αρχή να τα παίρνει στα σοβαρά και να μεριμνά ανάλογα.

Τα αναφερόμενα κ.κ. Δημοτ. Σύμβουλοι που διαβιούτε στην Σπάρτη, και κ.κ. αντιδήμαρχοι δεν τα βλέπετε; Δεν εισακούγεσθε στους παραπάνω; Δεν έχετε φωνή; Ή αδιαφορείτε; Ο Σκορπιός αποφαίνεται, μάλλον και οι τέσσερις λόγοι με πρώτο την αδιαφορία σας.

Κρίμα που ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξή του μας έλεγε: Σας θέλουμε όλους δίπλα μου, και το μόνο που κάνατε είναι να στελεχώσετε δημοτ. επιτροπές με δεκάδες ονόματα, και πέντε αντιδημάρχους. Ποιο το αποτέλεσμα μετά επτά μήνες; Είδατε κες και κοι αναγνώστες μου κάτι πολύ ενδιαφέρον για την Σπάρτη, που μου διαφεύγει; Επίτευγμα σας κ. Δήμαρχε η σιωπή των πάντων, αντιπολίτευση (που δεν έχετε), αλλά και συμβούλων σας…

Και κλείνοντας, ο Σκορπιός θα σας ακολουθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με σωστές ιδέες, με… κέφι όρεξη και ανοικτό μυαλό όπως μας λέτε ότι μας θέλετε, και πράξετε κατά συνείδηση ότι καλό οραματίζεσθε ή σας προτείνουν Δημότες σας, και ο Σκορπιός. Εάν σας προβλημάτισα κ. Δήμαρχε και κ.κ. δημοτ. σύμβουλοι σας συνιστώ μία ελλην. ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα με τίτλο «Ο Μαυρογιαννούρος» μην την χάσετε θα γελάσετε πολύ… είμαι βέβαιος.

Σκορπιός

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος