ΠεΣυ Πελοποννήσου: Ανεξαρτητοποίηση Οικονόμου από την παράταξη Τατούλη

Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020 21:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΠεΣυ Πελοποννήσου: Ανεξαρτητοποίηση Οικονόμου από την παράταξη Τατούλη

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» ανακοίνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Γεωργίου Οικονόμου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στην επιστολή του, την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος του σώματος Μανώλης Σκαντζός, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως επιθυμεί να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Τατούλη, αλλά να εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τους πολίτες της Κορινθίας.

Όπως φάνηκε από τη συνέχεια επί του θέματος, η παραίτηση Οικονόμου αποτέλεσε έκπληξη για την παράταξή του, αφού η σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου σχολίασε: «Ακούσαμε μια ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Οικονόμου, ο οποίος έλαβε μέρος στις εκλογές με την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου. Στο επόμενο συμβούλιο ελπίζουμε να έχει καταθέσει την έδρα του, προκειμένου να έρθει ο επόμενος σύμβουλος που έχει εκλεγεί από τους Κορίνθιους πολίτες».

Πάντως, από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έτεινε χείρα συνεργασίας στον κ. Οικονόμου, αναφέροντας: «Εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή, πάντως καλό είναι οι άνθρωποι που έχουμε κοινές απόψεις να ενωνόμαστε σιγά σιγά».

Με έκπληξη δέχτηκαν τη σχετική ανακοίνωση και οι έτεροι σύμβουλοι Κορινθίας της παράταξης κ.κ. Αθανάσιος Πισιμίσης και Γεωργίος Πετρίτσης, η οποίοι σε μεταγενέστερη δήλωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Το γεγονός ότι η ενημέρωση για την συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ ενώ δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση με την παράταξη με την οποία εξελέγη αλλά και σε συνδυασμό με την δήλωση του Περιφερειάρχη κ Παναγιώτη Νίκα όπου σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση  δήλωσε “ότι άτομα που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο θα πρέπει να έρχονται κοντά σιγά-σιγά” αποδεικνύεται ότι ο κύριος Οικονόμου προφανώς δεν κατανόησε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν πρέπει  και δεν μπορεί να έχει κομματικό προσανατολισμό. Η δήλωση του Περιφερειάρχη δεν συνάδει με την πάγια αντίληψη της παράταξής μας, την αχρωμάτιστη αυτοδιοίκηση. Ειδάλλως ο κύριος Οικονόμου θα έπρεπε εξ αρχής να έχει συμπορευτεί με την παράταξη του κ. Νίκα που είχε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές καθώς δεν συνάδουν με την ηθική και τιμιότητα με την οποία πορεύεται η παράταξη Νέα Πελοπόννησος και όλοι εμείς που ανήκουμε σ’ αυτήν.

Ο μόνος δρόμος κύριε Οικονόμου είναι η παραίτησή σας και όχι η ανεξαρτητοποίηση.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος