«Ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός» για την παρέμβαση στο μουσείο

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2020 12:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός» για την παρέμβαση στο μουσείο

Με αφορμή την υπογραφή σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείο Πολιτισμού) και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 4.550.000 ευρώ, για την ανακαίνιση του υφιστάμενου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δήλωσε: «Από πλευράς Δήμου έχουμε ήδη κάνει ότι μας ζητήθηκε ως προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι εργασίες, η δε συνεργασία μας με το τιμ του Ιδρύματος Νιάρχου (εδώ και δώδεκα μήνες - από τη συνάντηση μας το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στη Βαμβακού) και την υπουργό Λίνα Μενδώνη και το τιμ της στο Υπουργείο Πολιτισμού, ήταν και παραμένει άψογη! Περιμένουμε δε την επίσκεψη της κ. Μενδώνη στη Σπάρτη πριν το τέλος του μήνα.

Επίσης -μόλις το επιτρέψουν οι εξελίξεις με την πανδημία- αναμένουμε την επίσκεψη του παγκόσμιας φήμης αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο για την κατάρτιση των σχεδίων της ανακαίνισης! Θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, αν η πανδημία δεν αναστάτωνε όλα τα σχέδιά μας.

Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε τα (σχετιζόμενα) με την ανακατασκευή του Οίκου της Ευρώπης.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ξεκίνημα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος