Τα σιωπηλά κτήρια της Σπάρτης ίσως έχουν ακόμα κάτι να μας πουν (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 12:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα σιωπηλά κτήρια της Σπάρτης ίσως έχουν ακόμα κάτι να μας πουν (ΦΩΤΟ)

Το νεοκλασικό περιβάλλον της πόλης μας, αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο, που συνεχώς το βλέπουμε να παρακμάζει. Εγκαταλελειμμένα σπίτια (ή και κατοικήσιμα), που φανερώνουν την αίγλη μιας περασμένης εποχής.
Έτυχε να περπατάω με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και ένοιωσα την ανάγκη να τα απαθανατίσω. Όχι τόσο για να τα κρατήσω στη μνήμη μου όπως σήμερα είναι, πριν γκρεμιστούν, όσο για να καταλάβω τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την εικόνα.

Πολλοί εκείνοι που μου έχουν διηγηθεί μνήμες από παρελθοντικά έτη για το πρεστίζ μιας άλλης Σπάρτης, που σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, αφού δεν είχαμε την ευκαιρία να τη ζήσουμε. Ένα είναι σίγουρο, πως για να αγαπήσεις έναν τόπο, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις την ψυχή του και αυτά τα κτήρια είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ψυχής της πόλης μας.

Ας τα αγαπήσουμε και ας φροντίσουμε έστω και αργά, όσα είναι ακόμα δυνατό να διασωθούν…

Α.Δ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος