Άμισθοι αντιδήμαρχοι

Ευκαιρία ανάκαμψης ή εξυπηρέτηση συμφερόντων;

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 11:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άμισθοι αντιδήμαρχοι

Ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ο ορισμός άμισθων αντιδημάρχων, προωθεί με γρήγορες διαδικασίες το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να διευκολύνει τους Δήμους που χρειάζονται εξειδικευμένα στελέχη σε καίριες θέσεις. Ο αριθμός των άμισθων αντιδημάρχων θα αναλογεί στο 1/3 των θέσεων που έχει ο κάθε δήμος, ενώ το χαρτοφυλάκιο τους και η θητεία τους, θα ορίζεται από τον εκάστοτε δήμαρχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των άμισθων αντιδημάρχων δεν θα προσμετράται για τον υπολογισμό των θέσεων των ειδικών συμβούλων και συνεργατών, που είναι ισάριθμους των εμμίσθων αντιδημάρχων. Χαρακτηριστικό είναι πως ως αιτιολόγηση της νέας ρύθμισης είναι «η εύρυθμη λειτουργία των Δήμων» και πως οι αντιδήμαρχοι αυτοί θα «υπηρετούν τιμητικά».

Να τονιστεί επίσης πως ο αντιδήμαρχος δεν χρειάζεται να έχει εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του εκάστοτε Δήμου. Η νέα αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να βοηθήσει ενδεχομένως τους δήμους να ξεπεράσουν δυσλειτουργίες και διοικητικές αρρυθμίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση αυτού του προσδοκώμενου αποτελέσματος, είναι ασφαλώς, χωρίς το δέλεαρ της χρηματικής ανταμοιβής, να οριστούν σε θέσεις κλειδιά των δήμων, τεχνοκρατικά μυαλά, καταρτισμένα πρόσωπα και με πραγματική όρεξη για δουλειά. Εγγενής κίνδυνος από την άλλη, είναι η πιθανότητα οι δημότες να έρθουν αντιμέτωποι με πολιτικές αλχημείες για την κάλυψη των θέσεων και εξυπηρέτηση «ημέτερων»... Οψόμεθα... Άλλωστε, είναι γνωστό, πως «Το χρήμα αρκετοί εμίσησαν».....τη δόξα όμως;

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος