Χρωματίζεται η παλαιά γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη

Η συνάντηση του Π. Δούκα που φέρνει εξελίξεις

Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 07:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρωματίζεται η παλαιά γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη

Μία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Πρόκειται για την παλαιά γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη, η οποία εδώ και δύο περίπου δεκαετίες παραμένει παροπλισμένη και έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, στοιχειώνοντας τις μνήμες εκείνων που έζησαν τη συγκεκριμένη κατασκευή στα χρόνια της ακμής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δούκας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στη  Θεσσαλονίκη, είχε συνάντηση με εκπρόσωπο μεγάλης, διεθνούς εταιρείας βιομηχανικών βαφών, η οποία είναι διατεθειμένη να αναλάβει όλο το κόστος της βαφής της γέφυρας, σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες της Δημοτικής Αρχής. Στόχος της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης, εκτός από τον καλλωπισμό της γέφυρας, είναι και ο φωτισμός της.

Εφόσον στον ορίζοντα δεν υπάρχει πλάνο για παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία της γέφυρας, καθώς ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της νέας εισόδου Σπάρτης με κατασκευή γέφυρας στην επέκταση της οδού Λυκούργου, η βελτίωση της εικόνας της οξειδωμένης κατασκευής κρίνεται επιτακτική. Κι αυτό, καθώς οι πρώτες εντυπώσεις που σχηματίζουν οι επισκέπτες της πόλης, στο διάβα τους από τον ιστορικό Ευρώτα, είναι άκρως αλγεινές και «σκουρόχρωμες» για μια κατασκευή που τα σημάδια της εγκατάλειψης και παραμέλησης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Ίδωμεν…


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών