Και πάλι στην εξίσωση το ΚΕΕΜ…

Το σενάριο για προαναχωρησιακό κέντρο αλλοδαπών

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 18:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και πάλι στην εξίσωση το ΚΕΕΜ…

Κενά ή ανενεργά στρατόπεδα της χώρας έχουν αυξημένες πιθανότητες να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο ή η αίτησή τους απορρίπτεται, αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα επιχειρηθεί αύξηση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, καθώς τα τελευταία 4,5 χρόνια, ο αριθμός τους ήταν μόλις 1.806. Η προσπάθεια που θα κάνει το υπουργείο είναι να φτάσει ο αριθμός των επιστροφών στους 10.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2020. Μόνο τη φετινή χρονιά έχουν έρθει στην Ελλάδα πάνω από 45.600 πρόσφυγες-μετανάστες από τους 77.400 συνολικά που εισήλθαν στην Ευρώπη από ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω. Κατά πηγές που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπο», το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προτείνει στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα ή άλλους στρατιωτικούς χώρους, ούτως ώστε να τους μετατρέψει σε κλειστούς χώρους για να κρατούνται οι μετανάστες που αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Τα υποψήφια στρατόπεδα, στα οποία ενδέχεται να μεταφερθούν αλλοδαποί, είναι τα εξής έντεκα: Πυροβολικού (Θήβα), Μηχανικού (Ναύπλιο), 9ο Σύνταγμα Πεζικού (Καλαμάτα),  547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού (Ρέθυμνο), 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Μεσολόγγι), 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ (Τρίπολη), Υγειονομικού (Άρτα), Εφοδιασμού – Μεταφορών (Σπάρτη), 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού (Γρεβενά), Υλικού Πολέμου (Λαμία), Διακλαδικό Κέντρο (Τρίπολη). Από τα παραπάνω στρατόπεδα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τις περισσότερες πιθανότητες για να λειτουργήσουν έχουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου, εφόσον «γεμίσουν» τα οκτώ υπάρχοντα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός των παραπάνω, όπως σας ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ο «Λακωνικός Τύπος», έχουν βρεθεί χώροι (και αναζητούνται άλλοι) στη Σπάρτη, προκείμενου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν αιτηθεί άσυλο. Ήδη, εξάλλου, έχει εκδοθεί επίσημη πρόσκληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της οποίας εκφράζει την πρόθεσή του να μισθώσει κτίρια τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο.

Με πληροφορίες από «Ελεύθερος Τύπος»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα