Ερωτήματα για τον αυτοκινητόδρομο…

Παρέμβαση του Π. Λιόκαφτου

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 13:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερωτήματα για τον αυτοκινητόδρομο…

Πάνε δυο χρόνια τώρα, που σε όλες τις εισόδους του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη είναι εγκατεστημένες πινακίδες προσωρινής σήμανσης 80 χλμ/ώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αυτοκινητόδρομος μετατράπηκε στην πράξη,  από άποψη ταχύτητας,  σε επαρχιακό δρόμο. Ακόμη και στο παλιό εθνικό δίκτυο υπήρχε ανώτατη ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Η προσωρινή σήμανση έχει συγκεκριμένο νόημα και περιεχόμενο. Τοποθετούνται οι πινακίδες προσωρινής σήμανσης μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες, π.χ. να απομακρυνθούν εμπόδια, να συντηρηθεί ο δρόμος κλπ. Δικαιούμαστε να ενημερωθούμε, όσοι εξυπηρετούμαστε από τον αυτοκινητόδρομο και πληρώνουμε γι αυτό, αν υπάρχει και ποιος είναι ο λόγος  που είναι τοποθετημένες οι  πινακίδες αυτές. Ελπίζουμε να μην ξεχάστηκαν από τότε που έγιναν οι τελευταίες εργασίες.

Την ενημέρωση αυτή στους πολίτες την οφείλει το αρμόδιο υπουργείο ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι η εταιρία που τον κατασκεύασε και τον εκμεταλλεύεται.

Βέβαια, αν θελήσει να το φιλοσοφήσει κάποιος, η έννοια «προσωρινή» τα χωράει όλα. Ακόμα και μια ολόκληρη ζωή είναι κάτι προσωρινό μπροστά στην αιωνιότητα.

Πάνος Λιόκαφτος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών