Ξέσπασε για τη Νοσηλευτική ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης

«Όταν “έβρεχε” νοσοκομεία η Σπάρτη παρέμεινε με ένα σανατόριο του 1933»

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 11:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξέσπασε για τη Νοσηλευτική ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (Σπάρτης), κ. Σωτήρης Μπότσιος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα,  για το μέλλον του Τμήματος Νοσηλευτικής, αλλά και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής

Μεταξύ άλλων είπε: «Η Νοσηλευτική Σχολή “κουμπώνει” με το νοσοκομείο. Προσεγγίζοντας το θέμα της Νοσηλευτικής θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη κάποιες σταθερές οι οποίες είναι αμετακίνητες… Μια εξ’ αυτών είναι ότι σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων, Νοσηλευτική Σχολή θα στήνεται όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή… Η Σπάρτη δεν έχει ούτε μονάδα εντατικής θεραπείας, ούτε ψυχιατρική κλινική, ούτε τμήμα για νεογνά. Το πτυχίο των φοιτητών της Σπάρτης δεν είναι αντίστοιχο ισότιμο με πτυχία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Μπότσιος τόνισε επίσης: «Δεν λέω να φύγει η Νοσηλευτική, αλλά με “όχημα” την αναβάθμιση της σχολής, θυμηθείτε ως Λάκωνες την ευθύνη σας απέναντι στο νοσοκομείο. Διότι “στρουθοκαμηλίζουμε” όλοι όταν τις προηγούμενες δεκαετίες σε όλες τις έδρες νομών “έβρεχε” καινούργια νοσοκομεία, η Σπάρτη παρέμεινε με ένα παλαιό σανατόριο, χτισμένο το 1933. Σε αυτό κάποιοι έχουν ευθύνη» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Άρα είναι συνυφασμένο το μέλλον της Νοσηλευτικής με την ανάπτυξη του νοσοκομείου. Θέλετε να “δραπετεύσουμε” προς το μέλλον; Θέλετε να φύγουμε προς τα εμπρός; Καινούργιο νοσοκομείο  στον χώρο του ΚΕΕΜ. Συστρατευτείτε όλοι να αποκτήσει επιτέλους η Λακωνία ένα νοσοκομείο ισάξιο των προσδοκιών των κατοίκων της. Αυτό είναι το διακύβευμα. Προσπαθούμε σε ένα κτίριο του 1933, φτιαγμένο για άλλους λόγους, να το καταστήσουμε νοσοκομείο. Τσόντα στην τσόντα και προσθήκη στην προσθήκη. Σας αρέσει αυτή η κατάσταση; Θέλετε να συνεχίσετε να αναζητάτε ΜΕΘ μέσω του Γρηγοράκου; Ή θέλετε να αποκτήσετε ισότιμη και ισάξια πρόσβαση όπως όλοι οι πολίτες; Κάντε το, στο χέρι σας είναι. Για να έχουμε όχι μόνο Νοσηλευτική, αλλά και πολλά περισσότερα…»

Επιπλέον, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης αναφέρθηκε στο θέμα της νέας χειρουργικής πτέρυγας: «Υπήρχε το “γεφύρι της Άρτας”, στοιχειωμένο στο Νοσοκομείο Σπάρτης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για την καινούργια 19κλινη χειρουργική πτέρυγα για την οποία εκκρεμούσαν εκκρεμότητες. Εμείς σε 10-15 ημέρες θα μπούμε στην κλινική».

Ακόμα, ο κ. Μπότσιος ανακοίνωσε ότι «μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουμε δρομολογήσει -και είμαστε στο στάδιο των μελετών- να αποκτήσει το Νοσοκομείο Σπάρτης, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι κλινών, καθώς και σύγχρονο Τμήμα Υποδοχής  Επειγόντων Περιστατικών».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση του κ. Μπότσιου με τον βουλευτή Λ. Γρηγοράκο, καθώς ο τελευταίος κατηγόρησε τον διοικητή του νοσοκομείου για ανακρίβειες και πολιτικούς τακτικισμούς. Επίσης, απαντώντας στις αιχμές περί διαμεσολάβησής του για εύρεση ΜΕΘ, ο βουλευτής τόνισε ότι «έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι αναφορές είναι ένας μύθος…»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος