Ακάθιστος μέρος 2ον

Τη δεύτερη κατά σειρά συναυλία της για το φετινό καλοκαίρι έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης η...
Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τη δεύτερη κατά σειρά συναυλία της για το φετινό καλοκαίρι έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης η Δημοτική Φιλαρμονική. Το εμπνευσμένο πρόγραμμα, η εξαιρετική εκτέλεση και ο συγχρονισμός των οργάνων, υπό τη διεύθυνση του επί πολλά έτη μαέστρου της Σαράντου Κανελλάκου, δικαίωσαν την οργανωμένη δουλειά που γίνεται.
Άλλωστε, την επισήμανση ότι ο δήμος μας διαθέτει μία από τις καλύτερες φιλαρμονικές στην Ελλάδα είχε κάνει παλιότερα και η «γροθιά» της δημοτικής αρχής (Καλομοίρης-Καραχάλιος-Κανακάκος), στη συνέντευξη τύπου της 26ης Μαΐου. «Για το λόγο αυτό επιδεικνύουμε ιδιαίτερη επιμέλεια», είχαν δηλώσει τότε οι αντιδήμαρχοι, όμως δεν έδειξαν καμία επιμέλεια για την άδεια πλατεία ή το αίτημα που είχε ακουστεί από μικροφώνου, κατά την πρώτη συναυλία της Φιλαρμονικής, για τοποθέτηση καθισμάτων, όπως διαθέτει ο δήμος σε άλλα θεάματα και ακροάματα…
Ούτε μία καρέκλα δεν βρήκαν για να σταθούν και να απολαύσουν τις μελωδίες της μπάντας οι περαστικοί. Ούτε μία καρέκλα δεν βρήκαν έστω τα συγγενικά πρόσωπα των μουσικών που θέλησαν να είναι εκεί.
Ορισμένοι -όσοι μπόρεσαν- βολεύτηκαν για λίγο σε παγκάκια, σκαλάκια ή κάγκελα…
Ικανοποιημένοι από τη βραδιά, ωστόσο, ήταν οι επιχειρηματίες των παρακείμενων καφετεριών, αφού οι δικές τους καρέκλες γέμισαν και με το παραπάνω.
Τουλάχιστον η δημοτική αρχή επιβεβαιώθηκε σε ένα: Στηρίζει τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Για τους καταναλωτές πάλι, η δωρεάν συναυλία στοίχισε κάτι: το λιγότερο έναν καφέ!