Κανένας κίνδυνος από το σεξ στην εγκυμοσύνη

Αφροδισιακή η μη ανάγκη αντισύλληψης

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 16:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κανένας κίνδυνος από το σεξ στην εγκυμοσύνη

Ανεβασμένη ψυχολογία που κάνει πιο ερωτική τη γυναίκα

«Παρά τα ταμπού με τα οποία πολλά ζευγάρια βλέπουν’ το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την υγιή σεξουαλική ζωή δεν κινδυνεύει ούτε η γυναίκα ούτε το έμβρυο, επομένως κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται, αντίθετα η αρμονική σεξουαλική ζωή στην περίοδο αυτή θα τονώσει ακόμα περισσότερο τη γυναικεία ψυχολογία και την εικόνα της γυναίκας για το σώμα της». 

Skartados Nikos
Αυτό τονίζει αναφορικά με τις επιφυλάξεις που πολλά ζευγάρια εκφράζουν για το αν επιτρέπεται το σεξ και μέχρι πότε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο  Δρ. Νίκος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης οι ιδιαίτερες σχέσεις του ζευγαριού αποκτούν μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα προοπτική, δεδομένου ότι η ψυχολογία της γυναίκας  είναι ανεβασμένη,  διαπιστώνοντας πως συντελούνται «μαγικές» αλλαγές στο σώμα της με λάμψη στο βλέμμα, όμορφα μαλλιά και ελκυστικές καμπύλες. Συγχρόνως ξεκουράζεται περισσότερο, κοιμάται περισσότερο, τρέφεται καλύτερα και απολαμβάνει τις φροντίδες όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος.  

«Πράγματι», υπογραμμίζει  ο κ. Σκαρτάδος, «είναι γεγονός ότι οι αλλαγές που συντελούνται στο σώμα της εγκύου είναι εντυπωσιακές ομορφαίνοντάς την και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην επίδραση των ορμονών που κάνουν την υποψήφια μητέρα γεμάτη λάμψη, αυτοπεποίθηση και ζωντάνια».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε», προσθέτει «πως στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες  με τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα τους είναι και δείχνουν πιο ερωτικές, ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο, όταν μειώνονται τα..δυσάρεστα, όπως η κούραση ή η ναυτία και  αυτό θα πρέπει να άρει τις επιφυλάξεις του ανδρικού κυρίως φύλου γύρω από το σεξ στην  εγκυμοσύνη, όταν βέβαια αυτό γίνεται με προσοχή και δεν υπάρχουν επιπλοκές (αποκόλληση, πρόωρες συστολές, ανεπάρκεια τραχήλου). Συγχρόνως η μη ανάγκη αντισύλληψης μπορεί να επιδράσει και ως αφροδισιακό».

Νικόλαος Σκαρτάδος
M.D., Ph. D.
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ιατρείο Αθήνας:
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 100, Αθήνα - 115 28 -210 770 8081

Ιατρείο Σπάρτης:
Θερμοπυλών 97, Σπάρτη 231 00 - 27310 83555

Κινητό: 6944 911 117
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος