Κορονοϊός: 31 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Ύποπτο κρούσμα στη Μεσσηνία

Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2020 19:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορονοϊός: 31 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Τα 31 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, εξετάζονται πάνω από 400 επαφές των ανθρώπων από το γκρουπ που είχε πάει εκδρομή στο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής, από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους έχουν ελεγχθεί 24 άτομα , εκ των οποίων οι 21 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι από το συγκεκριμένο πούλμαν προέρχονται το ένατο και το δέκατο κρούσμα, δηλαδή ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός και η σύζυγός του.

Στις περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγιεινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα, τόνισε ο κ.Τσιόδρας, ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες βδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα και συνέστησε να μην υπάρξει πανικός.

Ύποπτο κρούσμα στη Μεσσηνία
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Θάρρος της Καλαμάτας, ένας νεαρός άνδρας, που πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ιταλία, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με συμπτώματα ύποπτα στο νέο κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο ακολουθείται το πρωτόκολλο που έχει προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ, ενώ δείγμα του ασθενούς έχει σταλεί προς εξέταση στα εθνικά κέντρα αναφοράς και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά.