Το «Ιατρικό Σπάρταθλον» βαδίζει για Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Με λακωνική υπογραφή το πρωτοποριακό διεθνές ιατρικό συνέδριο - Τα νέα ιατρικά δεδομένα στη αλληλεπίδραση ψυχικών-σωματικών νοσημάτων

Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Ιατρικό Σπάρταθλον» βαδίζει για Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Πρωτοποριακές μέθοδοι και δεδομένα, αλλά και καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές και ιατρικές παρεμβάσεις παρουσιάστηκαν στο 3ο Ιατρικό Συνέδριο Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων με θέμα «Από τα Γονίδια στις Ψυχοπαθολογικές Εκδηλώσεις», που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 29-30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Electra Palace»).

Το συνέδριο διοργάνωσε η  Διεθνής Εταιρεία Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων (Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ - INTERNATIONAL SOCIETY FOR RESEARCH OF INTERPLAY BETWEEN MENTAL AND SOMATIC DISORDERS (I.S.R.I.M.S.D-www. psychosomaticmed.com).

Επικεφαλής και «ψυχή» της όλης προσπάθειας ήταν ο Δρ. Εμμανουήλ Ρίζος, MD, Ph.D,  Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της ΔΕΕΑΛΨΥΣΩΝ και της επιστημονικής-οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.  

Το συνέδριο συνοδεύτηκε από την τιμητική παρουσία και βράβευση της Ακαδημαϊκού και Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, τη συμμετοχή 167 ομιλητών (πανεπιστημιακών ιατρών, ιατρών όλων των ειδικοτήτων καθώς και πλήθους επαγγελματιών υγείας) και 480 συνέδρων.

Στο επιστημονικό αυτό γεγονός αναδείχθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρωτοπόρα για τα ιατρικά δρώμενα πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσέγγιση και αναλυτική προβολή της διάδρασης των ψυχικών και σωματικών νοσημάτων. Παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα από τις μοριακές και κλινικές μελέτες που καταδεικνύουν την διάδραση και τη συννοσηρότητα μέσω γενετικών, επιγενετικών παραγόντων και ιατρικών μηχανισμών που για πρώτη φορά αναδεικνύονται και αποτελούν κριτήριο στην εφαρμογή νέων ιατρικών μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενειών.  

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΑΛΨΥΣΩΝ και της επιστημονικής-οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ιατρός Δρ. Εμμανουήλ Ρίζος ευχαρίστησε και δημόσια την -εκ Σπάρτης καταγόμενη- σύζυγό του κ. Τώνια Πρίμπα, δικηγόρο Αθηνών και νομικό σύμβουλο της ΔΕΕΑΛΨΥΣΩΝ για την εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα της να συγκεραστούν οι ιατρικές ειδικότητες με τη νομική ίδρυση της προαναφερθείσας εταιρίας, καθώς και για τη μέγιστη συμβολή της στη επιτυχία της προσπάθειας. Ο κ. Ρίζος δήλωσε ότι «το παρόν συνέδριο δεν ήταν απλά ένας μαραθώνιος, αλλά ένα “Ιατρικό Σπάρταθλον” για την ανάδειξη νέων πρωτοποριακών δεδομένων για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σωματικών και ψυχικών ασθενειών, όχι μονοδιάστατα, αλλά μέσα από την διάδραση και την αλληλεπίδραση». Όπως παρατήρησε, ιδιαίτερα, «είναι απαίτηση διεθνώς, οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, να αυξήσουν το επίπεδο των γνώσεών τους όχι μόνο σε κλινικό επίπεδο που είναι επιβεβλημένο, αλλά και σε μοριακό, κυτταρικό, γενετικό και επιγενετικό επίπεδο με στόχο την πολύπλευρη και πολυδιάστατη και τελικώς ολοκληρωμένη και επιτυχή θεραπεία των ασθενών μας».

Η ευρεία θεματολογία του συνεδρίου, οι ομιλίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι προσβάσιμα στην ιστοσελίδα της ΔΕΕΑΛΨΥΣΩΝ (www.psychosomaticmed.com και στo facebook: Διεθνής Εταιρεία Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων).

Ο στόχος της Τ. Πρίμπα
Όραμα και μεθοδευμένη  επιδίωξη της Σπαρτιάτισσας Τώνιας Πρίμπα, δικηγόρου Αθηνών και νομικής συμβούλου της Διεθνούς Εταιρείας Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων αποτελεί η διεξαγωγή καινοτόμων διεθνών και πανελληνίων ιατρικών συνεδρίων στη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας με σκοπό, όπως αναφέρει η ίδια, «όχι μόνο την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αλλά και τα αυτονόητα εξαιρετικής σημασίας επακόλουθα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλη την τοπική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ήδη προαναγγέλθηκε η πραγματοποίηση από την ΔΕΕΑΛΨΥΣΩΝ, νέου ιατρικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί το διάστημα 20-21-22 Μαρτίου 2020 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Το πρόγραμμα του συνεδρίου αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα