Ογκολογικό συνέδριο στο Λιμένι Αν. Μάνης

Από 4 έως 6/10

Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 13:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ογκολογικό συνέδριο στο Λιμένι Αν. Μάνης

Το 4ο Επιστημονικό Forum με τίτλο «Ογκολογία Quo Vadis? Η αγωνία του γιατρού μετά την πρώτη επιτυχία» θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Λιμένι Αν. Μάνης (ξενοδοχείο Limeni Village). Διοργανωτής του συνεδρίου είναι το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕ).

Σκοπός του συνεδρίου είναι η συζήτηση αναφορικά με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε βασικούς τομείς της ογκολογίας, αλλά και τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα, τα οποία ξεφεύγουν από τα συνήθη περιεχόμενα άλλων ιατρικών συνεδρίων.

Οι εισηγητές αναμένεται να παρουσιάσουν τον προβληματισμό και τις προοπτικές σε θέματα που σχετίζονται με την πρόοδο σε διάφορους τομείς, την εξέλιξη της επιστήμης, την αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας, αλλά και τις προκλήσεις της ηθικής του σύγχρονου ανθρώπου, ασθενούς ή επαγγελματία υγείας.

Οι διοργανωτές ζήτησαν, επίσης, από τους προέδρους των τραπεζιών, με κατάλληλες και στοχευμένες ερωτήσεις, να προκαλέσουν τη συζήτηση με τους άλλους συναδέλφους και τα μέλη του κοινού που θα παρακολουθήσουν και από τους σχολιαστές εύστοχα καίρια και χρήσιμα σχόλια.

Το αντικείμενο του συνεδρίου και των ομιλιών αφορά στην πρόληψη του καρκίνου, στις σχέσεις ιατρών και ασθενών, στα δικαιώματα ασθενών και των φροντιστών τους, στη θεραπεία και τις εξελίξεις της στα περισσότερα νεοπλασματικά νοσήματα, στα οικονομικά που αγγίζουν την υγεία, καθώς και μια πρόβλεψη για το μέλλον που διαγράφεται.

«Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, ευελπιστούμε πως τόσο οι συνάδελφοι ιατροί όσο και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους γύρω από σημαντικά ζητήματα της ογκολογίας του αύριο αλλά και της καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Θα είναι χαρά και τιμή για εμάς να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτό τον επιστημονικό διάλογο!», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Πιστοποίηση
Μετά τη λήξη του συνεδρίου θα δίνεται πιστοποιητικό σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των εργασιών του προγράμματος. Βάσει της ισχύουσας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Ο αριθμός μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) που θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες θα υπολογισθεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

synedrio ogkologias

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα