Άμεσες λύσεις ζητά η ΕΛΜΕ

Ελλείψεις και προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων διαπιστώνει η ΕΛΜΕ Λακωνίας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την...
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ελλείψεις και προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων διαπιστώνει η ΕΛΜΕ Λακωνίας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της φετινής χρονιάς.
Συγκεκριμένα αναφέρει την ύπαρξη κενών θέσεων καθηγητών πληροφορικής (13), φιλολογικών μαθημάτων (4), φυσικών επιστημών (3) και τεχνικών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την έλλειψη βιβλίων κυρίως στα ΕΠΑΛ, καθώς και την απουσία γρήγορων και αποτελεσματικών ενεργειών από πλευράς υπουργείου.

Επίσης, το ΔΣ της Ένωσης εντοπίζει προβλήματα τόσο στη διαχείριση του προσωπικού από τη Διεύθυνση και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας όσο και στις σχολικές επιτροπές που δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα αναλώσιμα, ενώ τονίζει ότι δεν έχει γίνει κανένα θετικό βήμα όσον αφορά στα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.
Κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια «αν πραγματικά η Πολιτεία θέλει να στηρίξει τη δωρεάν και δημόσια παιδεία», η ΕΛΜΕ Λακωνίας απαιτεί άμεση λύση για τα παραπάνω.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti