Πρυτανικές εκλογές στο ΠΑΠΕΛ:

Στη διεκδίκηση της πρυτανείας η Γ. Ξανθάκη-Καραμάνου
Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρυτανικές εκλογές στο ΠΑΠΕΛ:

Έχοντας στη φαρέτρα της το λαμπρό έργο που επιτέλεσε ως πρόεδρος στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών της Καλαμάτας, η καθηγήτρια κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου διεκδικεί με αξιώσεις την πρυτανεία στις επικείμενες πρώτες πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η κ. Ξανθάκη-Καραμάνου, διακεκριμένη διεθνώς κλασσική φιλόλογος, με πολυετή διοικητική εμπειρία ως διευθύντρια στην Ακαδημία Αθηνών και στον τομέα Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επί μία πενταετία, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη και στην εντυπωσιακά ανοδική πορεία των δύο τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και του τμήματος Φιλολογίας.
Η αξιοκρατική στελέχωση των δύο τμημάτων με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τα καινοτόμα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, η ίδρυση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά, η καθιέρωση Θερινού Σχολείου για νέους ομογενείς και η αστείρευτη πνευματική προσφορά στην τοπική κοινωνία είναι τα βασικά επιτεύγματα του έργου της σχολής υπό την ηγεσία της. Να σημειωθεί ότι η ίδρυση του ινστιτούτου στο Μυστρά ήταν η πραγματοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της λακωνικής κοινωνίας. Το ινστιτούτο θα αποτελέσει διεθνές κέντρο έρευνας και μεταπτυχιακών σπουδών σε θέματα βυζαντινού πολιτισμού. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι, για να αφοσιωθεί απερίσπαστη στη σωστή οικοδόμηση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, η κ. Ξανθάκη επέλεξε η ίδια να αφήσει τη θέση της καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και να μετακληθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε μια μοναδική κίνηση για τα ελληνικά πανεπιστημιακά δεδομένα.
Πρόεδρος στην Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων και αντιπρόεδρος στην Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, η κ. Ξανθάκη-Καραμάνου είναι επίσης γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τους αγώνες της σχετικά με την ελληνική γλώσσα, την παιδεία και τον πολιτισμό.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti