Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο διδακτήριο Βουτιάνων

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, γονείς και φίλοι του Δημοτικού Σχολείου Σελλασίας-Θεολόγου-Βουτιάνων συγκεντρώθηκαν στο διδακτήριο των Βουτιάνων, για να παρακολουθήσουν...
Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο διδακτήριο Βουτιάνων

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, γονείς και φίλοι του Δημοτικού Σχολείου Σελλασίας-Θεολόγου-Βουτιάνων συγκεντρώθηκαν στο διδακτήριο των Βουτιάνων, για να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.
Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Δαράκη, η οποία αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα της έλευσης του Θεανθρώπου. Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν τα θεατρικά δρώμενα που είχαν προετοιμάσει με κέφι και μεράκι, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλαν κάλαντα, πλαισιωμένα με τους ήχους αρμονίου και κιθάρας από το δάσκαλο μουσικής κ. Ιωάννη Κονιδιτσιώτη.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τόσο η αναπαράσταση της Γέννησης όσο και ο «Καραγκιόζης καλαντο-τραγουδιστής», που επιμελήθηκαν οι δασκάλες κ.κ. Παναγιώτα Μπίσσα και Παναγιώτα Παλασοπούλου. Χειροκροτήματα απέσπασε και το θεατρικό «Εμπορο-κάλαντα», που σατίριζε την εμπορευματοποίηση των πάντων στη σύγχρονη εποχή και το οποίο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Ελένη Δαράκη και Σοφία Αγγελοπούλου. Τέλος, ο Ρούντολφ το ελαφάκι έκανε την εμφάνισή του, με χορογραφία της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής κ. Γεωργίας Παυλοπούλου.
Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή -όπως κάθε χρόνο- δεν έλειψε και ο Άη Βασίλης, ο οποίος μοίρασε δώρα στους μαθητές και σε όλους ανεξαιρέτως τους μικρούς φίλους του. Στη συνέχεια, η διευθύντρια του σχολείου προσέφερε στο δήμαρχο Οινούντος, κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, ένα συμβολικό δώρο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύπλευρη προσφορά και στήριξή του προς το σχολείο.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Δήμου Οινούντος κ. Αφροδίτη Αρβανίτη, ο ιερέας π. Νικόλαος Τσέτσεκας, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, ο προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Μεσσηνίας κ. Φώτης Πολίτης, εκπαιδευτικοί άλλων σχολικών μονάδων και πλήθος κόσμου.


Μετά το πέρας της γιορτής, οι καλεσμένοι απόλαυσαν διάφορα σπιτικά γλυκίσματα, παρασκευασμένα από μητέρες μαθητών.
Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε και φέτος χριστουγεννιάτικο παζάρι με αντικείμενα κατασκευασμένα από τους ίδιους τους μαθητές, το οποίο έχει γίνει θεσμός πλέον για το σχολείο και ως στόχο έχει τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti