«Βούλιαξε» το νέο τμήμα της ΕΟ Τρίπολης - Σπάρτης

Καθίζηση υπέστη προχθές το βράδυ το νέο τμήμα της ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης στην 5η χιλιομετρική θέση, αποτέλεσμα των σφοδρών...
Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βούλιαξε» το νέο τμήμα της ΕΟ Τρίπολης - Σπάρτης

Καθίζηση υπέστη προχθές το βράδυ το νέο τμήμα της ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης στην 5η χιλιομετρική θέση, αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών

Μετά τον αποκλεισμό του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το παλαιό τμήμα της ΕΟ (μέσω Βουτιάνων). Το  συγκεκριμένο έργο είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία περίπου πριν από ένα μήνα.  
Για το θέμα αυτό ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κώστας Φούρκας δήλωσε στον «ΛΤ», ότι «πρόκειται για ένα έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε και την επίβλεψή του. Από την πλευρά της η ΝΑ Λακωνίας με τους μηχανικούς της παρακολουθούσαν το έργο και είχαν εντοπίσει τα προβλήματα τα οποία και διαβίβασαν στην Περιφέρεια. Στο σημείο υπάρχουν σαθρά εδάφη και το κόστος είναι μεγάλο σε σχέση με αντίστοιχα έργα». Από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο και μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑ χθες το πρωί, διαπιστώθηκε ολίσθηση όχι μόνο του επιχώματος, αλλά και των παρακείμενων εδαφών. Αυτό σημαίνει -τόνισε ο κ. Φούρκας- ότι πέραν της πρόχειρης αποκατάστασης για να δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα, θα πρέπει να μελετηθεί με άλλο τρόπο το πρόβλημα, ώστε να υπάρξει ριζική αντιμετώπισή του.
Εξάλλου, χθες το πρωί στην περιοχή βρέθηκαν οι διευθυντές των υπηρεσιών της ΔΕΚΕ και της ΔΕΣΕ, κ.κ. Γιώργος Παπαηλιού και Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος για αυτοψία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή του γενικού γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να  αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ζημιά.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα