Το Σαϊνοπούλειο τίμησε τους αριστούχους μαθητές

Σε μια σεμνή, αλλά  ζεστή τελετή που έγινε χθες Μεγάλη Δευτέρα, το Σαϊνοπούλειο ΄Ιδρυμα βράβευσε -όπως κάθε χρόνο- τους αριστούχους...
Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Σαϊνοπούλειο τίμησε τους αριστούχους μαθητές

Σε μια σεμνή, αλλά  ζεστή τελετή που έγινε χθες Μεγάλη Δευτέρα, το Σαϊνοπούλειο ΄Ιδρυμα βράβευσε -όπως κάθε χρόνο- τους αριστούχους των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.
Στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου, τιμήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, που κατά τις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2008-2009,  συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο τους και επέδειξαν εξαιρετική επιμέλεια και ήθος.
Μεταφέροντας τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προέδρου του ιδρύματος κ. Γεωργίου Σαϊνόπουλου, ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στον ειδικό σκοπό της βράβευσης. Στη συνέχεια απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες και τους γονείς τους.
Μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, συνεχάρη επίσης ο εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης πρωτ. Παναγιώτης Ρούτσης, ο οποίος έδωσε την ευχή και την ευλογία της εκκλησίας στα παιδιά να έχουν ένα λαμπρό μέλλον.
Εκτός από τους ανωτέρω την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν τα τιμητικά διπλώματα και χρηματικά βραβεία η κ. Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, ακούραστη συμπαραστάτης του συζύγου της, η εκπρόσωπος του Δήμου Σπαρτιατών κ. Μεταξία Παπαποστόλου, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αντώνιος Κεκές, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπαρτιατών κ. Χρήστος Μακρής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Σπάρτης και πρώην δήμαρχος κ. Δημοσθένης Ματάλας, το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής κ. Παναγιώτης Μουζάκης, ο φιλόλογος-συγγραφέας, πρώην λυκειάρχης και πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ιδρύματος κ. Δημήτρης Κατσαφάνας και το μέλος κ. Γιώργος Παλούμπας, πρώην προϊστάμενος Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. 
Παρευρέθησαν επίσης οι γραμματείς του ιδρύματος, θεατρολόγος κ. Αγγελική Αποστολοπούλου και η πτυχιούχος οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά, αρμόδια οικονομικών θεμάτων κ. Μαρία Κανακαράκη, διευθυντές σχολείων, καθηγητές και γονείς.
Οι αριστούχοι της πόλης μας που έλαβαν τα βραβεία του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος για το σχολικό έτος 2008-2009 είναι κατά σχολείο οι εξής:
1ο Γυμνάσιο
Καλλιρόη Κοντού, με βαθμό άριστα 20.
2ο Γυμνάσιο
Φίλιππος Κυριακίδης, 20.
3ο Γυμνάσιο
Ελένη Μπαγιώκου, 20.
Πειραματικό Γυμνάσιο
Πέτρος Φουντάς, 20.
Εσπερινό Γυμνάσιο
Ευδοκία Παπαδοπούλου-Σολωμού, 18 και 4/10.
Μουσικό Σχολείο
Σαράντος Παινέσης, 19 και 8/18 (γυμνάσιο).
Μαρία-Κωνσταντίνα Σπυράκη, 19 και 3/10 (λύκειο).
1ο Λύκειο
Παναγιώτης Φουντάς, 19,9.
2ο Λύκειο
Γεωργία Δημοπούλου, 20.
3ο Λύκειο
Ελευθερία Μπαγιώκου, 19,8.
Εσπερινό Λύκειο
Χρήστος Βλάχος, 19,5
1ο ΕΠΑΛ
Ιουλία Αποστολοπούλου, 18,9.
ΕΠΑΣ
Παναγιώτης Αθανασόπουλος, 19,6.
Εξάλλου, ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος με απόφασή τους απένειμαν τον δίκαιον έπαινον και την ευαρέσκειά τους σε σχολικές θεατρικές ομάδες και στις υπεύθυνες καθηγήτριες που παρουσίασαν το καλοκαίρι του 2009 σε συνδιοργάνωση με το ίδρυμα δύο αξιόλογες παραστάσεις στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τις θεατρικές ομάδες των σχολείων 1ου Γενικού Λυκείου, 1ου Γυμνασίου και Πειραματικού Γυμνασίου Σπάρτης και την καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Παπασταθάκη για τις «Εντυπώσεις…. μουσικές πινελιές στον ιμπρεσιονισμό», καθώς και το θεατρικό εργαστήρι Γυμνασίου-Λυκείου Μολάων με την υπεύθυνη κ. Ολυμπία Λαμπούση για την παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, η οποία κέρδισε και το α΄ βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες θεάτρου 2009.
Τέλος προβλήθηκε ένα μικρό video με ενδεικτικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση «Μεγάλη βραδιά πολιτισμού» για τον εορτασμό της 15ετούς λειτουργίας τους Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου, καθώς και από κορυφαίες παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του. 
Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν  έστω και σε περιορισμένη κλίμακα τα όσα συντελούνται κατά το φεστιβάλ του Αμφιθεάτρου, στους δε μεγαλύτερους να θυμηθούν τις ωραίες αυτές στιγμές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα