Θ. Δαβάκης: «Συλλογική κληρονομιά ο πολιτισμός»

Άρχισε το Σάββατο 5/6 στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», η διήμερη πολυθεματική συνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στο πλαίσιο των εργασιών του 8ου...
Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θ. Δαβάκης: «Συλλογική κληρονομιά ο πολιτισμός»

Άρχισε το Σάββατο 5/6 στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», η διήμερη πολυθεματική συνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στο πλαίσιο των εργασιών του 8ου συνεδρίου του κόμματος, τον Ιούνιο.
Στις εργασίες της συνδιάσκεψης συμμετείχε και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο των εργασιών του τομέα Πολιτισμού, παρουσιάστηκαν από τους συνεργάτες του κ. Δαβάκη σημαντικές εισηγήσεις πάνω σε ζωτικής σημασίας θέματα του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής Πολιτικής.
Στις εργασίες της συνδιάσκεψης για τον Πολιτισμό, συμμετείχε επί μακρόν και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε σημαντικές επισημάνσεις.
Ο κ. Δαβάκης στην τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο πολιτισμός είναι η συλλογική μας ανεκτίμητη κληρονομιά. Η αστείρευτη πηγή της παράδοσης που νοηματοδοτεί και δίνει περιεχόμενο και συνέχεια σε κάθε δράση.  
Είναι το σταθεροποιητικό έρμα που μας προφυλάσσει από τις θύελλες της νέας εποχής. Τίτλος τιμής για τους έλληνες και ταυτόχρονα το προνομιακό παράθυρο της Ελλάδας στον κόσμο, μέσα από το οποίο όλοι μαθαίνουν για μια μοναδική ιστορική πορεία και ένα ανεπανάληπτο σύνολο καλλιέργειας και γνώσης.
Είναι πάνω από όλα η θεμελίωση της ιδιοπροσωπίας μας που μας κάνει σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο διακριτούς και δίνει εφόδια αιώνων σε όσους μετουσιώσουν τα διδάγματά του για να διακριθούν στο σύγχρονο στίβο».
Καταλήγοντας, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι: «η ΝΔ αντιμετωπίζει τον πολιτισμό με ξεχωριστό ενδιαφέρον και προσοχή και προετοιμάζεται για μια επάξια, αποτελεσματική και πραγματιστική αντιμετώπιση των θεμάτων του, ενσωματώνοντας γνώση και εμπειρία από τους ανθρώπους που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος