Γαλάζιες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΤΟΚΑΑ

Γ. Αποστολάκος: «Αλλάξτε τακτική όσο είναι καιρός»
Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γαλάζιες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΤΟΚΑΑ

«Το κερασάκι στην τούρτα χαρακτήρισε ο λάκωνας βουλευτής της ΝΔ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος την απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή, να καταργηθούν οι αποκεντρωμένες δομές του ΥΠΑΑΤ.
Πρόκειται για τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως πλεονασματικά στους νομούς όλης της χώρας, δια στόματος της κ. Μπατζελή.
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς μίλησε ο κ. Αποστολάκος για τη σημερινή κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πρωτόλεια στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, «η ποιότητα της οποίας είναι ενδεικτική της απόφασης κατάργησης των ΤΟΚΑΑ», όπως σημείωσε από το έδρανο της Βουλής.
Τονίζοντας ότι ένα κράτος πρέπει να διακατέχεται από συνέχεια, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν επιτρέπεται -στα πλαίσια της συνταγματικής υποχρέωσης- να καθίσταται λάφυρο καμίας κυβέρνησης.
Μάλιστα, μιλώντας για τα αδιέξοδα που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα τόσο στον κοινωνικό, όσο και στον πολιτικό αλλά και οικονομικό τομέα, διερωτήθηκε αν τελικά η πολιτική της κυβέρνησης είναι ταυτισμένη με τη λογική αναβάπτισης της γεωργικής πολιτικής και της αγροτικής οικονομίας.
«Σήμερα, αν υπάρχει ελπίδα είναι από τον Τουρισμό, τη Ναυτιλία, τη Γεωργία και την Ενέργεια», πρόσθεσε ο λάκωνας βουλευτής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία του με ποια λογική προβαίνει η κ. Μπατζελή στην εν λόγω απόφαση για έναν οργανισμό που ιδρύθηκε έχοντας ένα διττό σκοπό: την ενημέρωση των αγροτών και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή, ο κ. Αποστολάκος υπέθεσε ότι είτε γίνεται για λόγους δημοσιονομικών περικοπών, γεγονός που όπως δήλωσε δεν προκύπτει, είτε γιατί ακολουθείται από την πλευρά της κυβέρνησης μία στυγνή κομματική πολιτική εις βάρος μίας μερίδας ανθρώπων ήδη διορισμένων στα εν λόγω κέντρα.
Εμφανώς οργισμένος δε, εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τα τοπικά προϊόντα του νομού μας, θέλοντας να τονίσει την ουσιαστικότητα των ΤΟΚΑΑ και ρωτώντας:
«- Τα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, όπως το λάδι και τα πορτοκάλια στο νομό Λακωνίας, που θα τα παρουσιάσουν οι οργανώσεις, με ποιόν θα τα συντάξουν;
- Ποιος ο διοικητικός μηχανισμός που θα τους βοηθήσει;».
Η κρισιμότητα της υπόθεσης κατά το λάκωνα βουλευτή, έγκειται όχι τόσο σε αυτή καθεαυτή την κατάργηση των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πολύ λίγες οργανώσεις προέβαλλαν προγράμματα προώθησης, χωρίς επιπλέον να γνωρίζουμε πόσα υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πόσα από αυτά εγκρίθηκαν.
Συνεχίζοντας τις ερωτήσεις προς την αρμόδια υπουργό, ο κ. Αποστολάκος είπε:
« - Με ποιες διαδικασίες θα προωθήσετε τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στις ομάδες παραγωγών σε ό,τι αφορά τα οπωροκηπευτικά, όπως συμβαίνει στη Λακωνία;
- Ποιος ο μηχανισμός που θα επιτρέψει στις οργανώσεις παραγωγών να έχουν συμβουλές, ιδέες;».
Ο κ. Αποστολάκος ολοκλήρωσε το λόγο του με μία παραίνεση η οποία συνοψίζεται ως εξής:
«Θα πρέπει να λειτουργήσετε με τη λογική της σύνθεσης των απόψεων και σύγκλισης των δράσεων που επιβάλλουν οι σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες της χώρας».  
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος