Συνέδριο ΝΔ: Απόλυτη επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά

Ενισχυμένος βγήκε ο πρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας από το 8ο συνέδριό της, το οποίο σηματοδότησε το πέρασμα της ΝΔ στην...
Τρίτη, 29 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέδριο ΝΔ: Απόλυτη επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά

Ενισχυμένος βγήκε ο πρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας από το 8ο συνέδριό της, το οποίο σηματοδότησε το πέρασμα της ΝΔ στην εποχή Σαμαρά.
«Και εγώ και η παράταξη, το μήνυμά σας το πήραμε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη δευτερολογία του», ενώ μίλησε ξανά για φέουδα και βιλαέτια. «Γυρίσαμε σελίδα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους το τέλος της εσωστρέφειας. Εξαπέλυσε για άλλη μία φορά σφοδρή επίθεση στο κυβερνών κόμμα αλλά και στην Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που είπαν ότι ήταν ευθύνη τους να ψηφίσουν το μνημόνιο», φωτογραφίζοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι στις 7 Ιουλίου θα παρουσιάσει την οικονομική του πρόταση για έξοδο από το μνημόνιο και θα ξεδιπλώσει τη στρατηγική του για να πείσει την κοινή γνώμη ότι υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός του ΔΝΤ. Συνεργάτες του βεβαιώνουν ότι η πρόταση που θα καταθέσει είναι πολύ συγκεκριμένη, συγκροτημένη και πειστική. Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η ΝΔ υπό τον Α. Σαμαρά ακολουθεί δρόμο αντιευρωπαϊκό και ολισθηρό.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι το φθινόπωρο η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις θα επιδεινωθεί και αυτό θα ωφελήσει ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι κάτι που ήδη το συζητούν στην Ιπποκράτους, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί άλλη πολιτική δυναμική όταν καταγραφεί η φθορά του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού.
Νέα Πολιτική Επιτροπή
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τα περίπου 4.300 μέλη του. Συνολικά η ΠΕ θα αριθμεί πλέον περί τα 450 άτομα, εκατό λιγότερα από την απερχόμενη.
Μεταξύ των εκλεγέντων περιλαμβάνονται και αρκετοί λάκωνες, μεταξύ των οποίων στην Περιφέρεια ο πολιτευτής Θεόδωρος Ματάλας (10η θέση) και, ο πρ. υφυπουργός Τάκης Σκανδαλάκης (12η), καθώς και οι Θεόδωρος Καρλαύτης,  Αθανάσιος Σκορδάς, Ιωάννης Κουράκος,  Γεώργιος Ξεπαπαδάκος, Θεόδωρος Κουρτσούνης στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Εξάλλου σημαντική επιτυχία κατέγραψε η πρωτιά της πρ. βουλευτή Επικρατείας Φεβρωνίας Πατριανάκου στις γυναίκες, με διαφορά άνω των 400 σταυρών από τη δεύτερη, όπως επίσης και η άνετη εκλογή της δημοτικής συμβούλου Μυστρά Γεωργίας Ζαχαράκη - Αναστασοπούλου.