Μήνυμα Γ. Αποστολάκου για το 8ο Συνέδριο της ΝΔ

Επιτακτική ανάγκη για θεσμικό διέξοδο
Τετάρτη, 30 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήνυμα Γ. Αποστολάκου για το 8ο Συνέδριο της ΝΔ

Αφετηρία μιας καινούργιας αρχής, χαρακτήρισε το 8ο Συνέδριο της πολιτικής ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, ο λάκωνας βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. Νέα αρχή όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά κυρίως για την πορεία τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και της δημιουργικής επαναπροσέγγισης των σχέσεών της με την κοινωνία και τους πολίτες.
Για κρίσιμο σταυροδρόμι έκανε λόγο ο λάκωνας βουλευτής, στο οποίο βρίσκονται σύσσωμο το ελληνικό κράτος, οι θεσμοί, η ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα άλλα και η ΝΔ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι η πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου αποτελεί μονόδρομο χρέους και ευθύνης προκειμένου να πεισθούν οι πολίτες ότι υπάρχει ελπίδα.
Οι εν λόγω αποφάσεις στοχεύουν στην εθνική ανάταση, την κρατική αναδιοργάνωση και την κοινωνική ανασυγκρότηση, τόνισε ο κ. Αποστολάκος, συμπληρώνοντας επίσης τα εξής:
«Η ελληνική και ειδικότερα η λακωνική κοινωνία, έχει άξιους πολίτες που μπορούν και οφείλουν να στρατευθούν στην κοινή προσπάθεια, κυρίως για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας μέσα απο την συνειδητή προστασία των παραδοσιακών αξιών του τόπου μας, έτσι όπως μας το επιβάλλει ο πατριωτισμός μας, ο σεβασμός στον άνθρωπο, και ο πολιτικός ορθολογισμός.
Μέσα σε λίγους μήνες από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 τα πάντα φαίνεται ότι αλλάζουν.
Ο κίνδυνος απαξίωσης του πολιτικού συστήματος λόγω της διαχρονικής οικονομικής κρίσης είναι υπαρκτός. Οι εργολάβοι του μηδενισμού, της δημαγωγίας και του λαικισμού, τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, εκμεταλεύομενοι την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα. Ταυτόχρονα, επιχειρούν να ακυρώσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς υπακούοντας στις οδηγίες εξωθεσμικών κέντρων, που στοχεύουν στη ποδηγέτηση της ελληνικής δημοκρατίας και τον βιασμό των εθνικών  συμφερόντων.
Απαιτείται, ενιαίο, εθνικό και κοινωνικό μέτωπο, πέρα και πάνω απο τα κόμματα, για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Πρωτοστάτες οφείλουν να είναι η πολιτική και πνευματική ηγεσία της πατρίδας μας.
Η πολιτική είναι συνταγματικός μηχανισμός οργάνωσης της κοινωνίας. Αποτελεί δημόσιο αγαθό που ανήκει στους πολίτες. Δεν ανήκει στους πολιτικούς, που εξουσιοδοτούνται απο τους πολίτες να διαχειρίζονται για περιοσρισμένο χρόνο την πολιτική εξουσία σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό-αντιπροσωπευτικό μας σύστημα.
Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να απαιτούν και το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει πράξη την τιμωρία και τον εξοστρακισμό όλων των ανήθικων, επίορκων και υπαίτιων πολιτικών. Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν όμως να αντισταθούν στην ισοπέδωση και στην επικίνδυνη γενίκευση του όλοι το ίδιο είναι.
Ο εξοστρακισμός όμως και η απαξίωση της πολιτικής ως δημοσίου αγαθού είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.
Είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος των ταγών της ελληνικής πολιτείας να δώσουν άμεσα θεσμικό διέξοδο, με έργα και πράξεις στην κοινωνική αυτή δυναμική για να ανασυγκροτηθεί η πατρίδα μας.
Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στην Νέα Δημοκρατία δεν βλέπουμε την κρίση ως ευκαιρία για κομματικές νίκες αλλά ως υποχρέωση μιας νέας αρχής για οικονομική πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη, μέσα απο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την λυσιτελή οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας.
Ας θυμηθούμε όλοι, κυρίως οι πολιτικές ηγεσίες, τα λόγια του μεγάλου στοχαστή Πλήθωνος Γ. του Γεμιστού, που πριν απο εκατοντάδες χρόνια έλεγε απο το Μυστρά προς τον αυτοκράτορα: Ο λόγος που προοδεύουν ή διαλύονται τα κράτη, εξαρτάται απο την δίκαιη και ορθή οργάνωση της κοινωνίας και ακόμη Οι πόλεις σώζωνται και προκόβουν ή αντίθετα παρακμάζουν και εξαφανίζονται απο την ηθική ή διεφθαρμένη λειτουργία της πολιτικής εξουσίας.»
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος