Ερωτήματα Δαβάκη για την περιμετρική Σπάρτης- Σκούρας

Ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή μας χαρακτηρίζει ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, την  καταβολή των αποζημιώσεων από τις...
Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερωτήματα Δαβάκη για την περιμετρική Σπάρτης- Σκούρας

Ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή μας χαρακτηρίζει ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, την  καταβολή των αποζημιώσεων από τις απαλλοτριώσεις του έργου της περιμετρικής οδού Σπάρτης-Σκούρας.
Όπως σημειώνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το θέμα αυτό αφορά ιδιοκτησίες σαράντα οικογενειών στο ΤΔ Πλατάνας  Δήμου  Θεραπνών, που καλή τη πίστη προσέφεραν τις περιουσίες τους και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί για αυτές.
Συγκεκριμένα ο κ. Δαβάκης απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου  και  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα αναφέρει:
«Την απραξία πολλών ετών για έργα υποδομής στη Λακωνία, αναπλήρωσε τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων οδοποιίας, που αποτέλεσε πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, με την καθοριστική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας, προκειμένου ο νομός να αποκτήσει τις προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική και τουριστική του ανάπτυξη.
Αν και υλοποιήθηκαν πολλά έργα, εξίσου άλλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η περιμετρική οδός Σπάρτης-Σκούρας. Η διαδικασία υλοποίησης του έργου ξεκίνησε με την υπ. αριθμ. 113/2006 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λακωνίας, όπου κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση για το τμήμα από χ.θ.6+500 έως χ.θ.9+365,89 (Τμήμα παράκαμψης Ζαγάνας, Πλατάνας από χ.θ.0+000,00 έως χ.θ.2+800,70).
Με την υπ’ αριθμ. 711/11-6-07 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης προσδιορίστηκαν οι προσωρινές τιμές μονάδας αποζημίωσης απαλλοτριούμενων (εδάφους και επικειμένων), οι οποίες έχουν καταστεί οριστικές, έχει δε ολοκληρωθεί η διαδικασία δικαστικής αναγνώρισης  δικαιούχων για τα εν λόγω απαλλοτριούμενα.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑ Λακωνίας είχε ήδη από το 2008 επανειλημμένα ζητήσει την έγκριση πίστωσης για την πληρωμή της εν λόγω δαπάνης ύψους 1.439.715,90 ευρώ και είχε επισημανθεί με σχετικό έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ο κατεπείγον χαρακτήρας για την εκταμίευση της εν λόγω πίστωσης.
Παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα, το υπουργείο δεν έχει απαντήσει σχετικά στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ΝΑ Λακωνίας, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο φαινόμενο να εκκρεμεί το ζήτημα επανακήρυξης της συγκεκριμένης απαλλοτρίωσης εξαιτίας της αυτοδίκαιης άρσης της, επειδή παρήλθε το 18μηνο στις 11-12-08».
Βάσει των ανωτέρω ο λάκωνας  βουλευτής  ρωτά , πότε επιτέλους θα απαντήσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση και εκταμίευση της εν λόγω πίστωσης και ποιό το χρονοδιάγραμμα εργασιών και ολοκλήρωσης του έργου της περιμετρικής οδού Σπάρτης-Σκούρας;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος