Απάντηση Μαγκριώτη σε Δαβάκη για την καθίζηση στη Σελλασία

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή και αφορούσε στην αποκατάσταση της καθίζησης στην παράκαμψη Σελλασίας-Βουτιάνων, έλαβε από τον...
Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντηση Μαγκριώτη σε Δαβάκη για την καθίζηση στη Σελλασία

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή και αφορούσε στην αποκατάσταση της καθίζησης στην παράκαμψη Σελλασίας-Βουτιάνων, έλαβε από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Στην απάντηση του ο κ. Μαγκριώτης ενημερώνει τον κ. Δαβάκη, ότι η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας του υπουργείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αμέσως μετά την κατολίσθηση που υπέστη το εν λόγω οδικό δίκτυο, ξεκίνησε ως κατεπείγουσα τη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Το ύψος των χρημάτων που εξασφαλίστηκαν από το υπουργείο Μεταφορών, ανέρχεται στις 350.000 ευρώ.
Ο κ. υφυπουργός αναφέρει επίσης στην απάντηση του, ότι μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή, τότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, εργασίες οι οποίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες από την έναρξη τους.
Συνεχίζοντας, τονίζει ότι για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου το οποίο καταστράφηκε από την κατολίσθηση, υπήρχε γεωτεχνική μελέτη η οποία και είχε εφαρμοστεί κατά την κατασκευή του έργου. Τα αρμόδια όργανα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που διενέργησαν αυτοψία στο χώρο, αποδίδουν την καθίζηση του δρόμου, στο μεγάλο πλάτος και μήκος του δρόμου το οποίο και επηρέασε την ευστάθεια του επιχώματος. Ο παράγοντας αυτός, σε συνδυασμό με το γεωλογικό φαινόμενο της κατολίσθησης που συνέβη στην περιοχή αυτή και η οποία ήταν επιστημονικά αδύνατη να προβλεφθεί, προκάλεσαν το δυσάρεστο αυτό αποτέλεσμα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες της Λακωνίας γενικότερα.
Ο κ. Δαβάκης ύστερα από την εξέλιξη αυτή, κατέθεσε εκ νέου ερώτηση στη Βουλή, ασκώντας πίεση στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών μελετών αλλά και των απαραίτητων εργασιών που χρειάζονται για την αποκατάσταση του δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος