Ο Δαβάκης επισημαίνει την έλλειψη προσωπικού στα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλο το νομό

Το ζήτημα της υποστελέχωσης καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Λακωνία, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, με ερώτηση...
Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Δαβάκης επισημαίνει την έλλειψη προσωπικού στα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλο το νομό

Το ζήτημα της υποστελέχωσης καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Λακωνία, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα.
Ο κύριος Δαβάκης στην ερώτηση του απαριθμεί  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Γερακίου και της Μάνης, από την υποστελέχωση των τοπικών καταστημάτων των ΕΛΤΑ, τα οποία αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
«Προβληματισμό και δικαιολογημένη αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους του Γερακίου Λακωνίας, η υπολειτουργία του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ, το οποίο λόγω της υποστελέχωσης του αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τους συναλλασσόμενους πολίτες.
Το κατάστημα αυτό των ΕΛΤΑ, βρίσκεται στην έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Γερονθρών και εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου. Οι κάτοικοι της περιοχής, στην πλειονότητα τους αγρότες ή κτηνοτρόφοι, πραγματοποιούν στο συγκεκριμένο κατάστημα καθημερινές τους υποχρεώσεις, όπως εξόφληση λογαριασμών του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, πληρωμή συντάξεων του ΟΓΑ κα. Επίσης, μέσω του συγκεκριμένου καταστήματος γίνεται η αλληλογραφία  των δημόσιων υπηρεσιών που βρίσκονται στην έδρα του δήμου, η αποστολή φορολογικών δηλώσεων ιδιωτών κ.α.
Αναφέρουμε επίσης ότι το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Γεράκι, λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια και υπηρετούσαν σ’ αυτό μέχρι πρότινος τρεις μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι συνεπικουρούνταν από εποχικούς υπαλλήλους κατά τη θερινή περίοδο. Το δυναμικό αυτό του  καταστήματος επαρκούσε για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών αλλά και του τουριστών που επισκέπτονται τις Βυζαντινές αρχαιότητες του Γερακίου.  Σήμερα όμως, η εικόνα που εμφανίζει το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ είναι εντελώς διαφορετική: έχει αποδυναμωθεί εντελώς από προσωπικό, εργάζεται σε αυτό μόνο ένας υπάλληλος και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος έχει περιορισθεί στις δύο ώρες ημερησίως (10:30 έως 12:00) .
Ύστερα από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, η δημοτική αρχή και άλλοι συλλογικοί φορείς του Γερακίου, εξέδωσαν ψήφισμα  με το οποίο ζητούν την κανονική λειτουργία του καταστήματος και τη στελέχωση του με τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων, ώστε να καλύπτει ικανοποιητικά τους κατοίκους  της περιοχής.
Ενημερώνουμε επίσης τον κ. υπουργό, ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της Λακωνίας, όπως επί παραδείγματι η Μάνη, που ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί προορισμό για χιλιάδες τουρίστες. Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αρεόπολη, καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τη Δυτική Μάνη (Δήμος Οιτύλου) όσο και την Ανατολική Μάνη, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μονίμων υπαλλήλων του καταστήματος δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο κ. υπουργός:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά το κατάστημα των ΕΛΤΑ Γερακίου με την απαραίτητη στελέχωση;
- Ποιος προγραμματισμός υπάρχει από μέρους του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Γεράκι αλλά και στην Αρεόπολη της Μάνης;».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti