Μείωση 20% στις κρατήσεις των ξενοδοχείων

Ασθμαίνει η τουριστική κίνηση στη Λακωνία εν όψει των γιορτών
Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μείωση 20% στις κρατήσεις των ξενοδοχείων
Με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία να έχουν μειωθεί κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και 70% σε σχέση με πρόπερσι, οι λάκωνες επιχειρηματίες του τουρισμού ασθμαίνουν, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στις αφίξεις της τελευταίας στιγμής.
Τα ανησυχητικά δεδομένα της τουριστικής κίνησης, όπως τουλάχιστον διαμορφώνονται μέχρι τώρα, φαίνεται πως δεν μπορούν να ανατρέψουν ούτε οι δημοφιλείς για χειμερινές διακοπές προορισμοί του νομού που άλλοτε κρατούσαν τα τουριστικά σκήπτρα.  Αιτία, όπως εξηγεί στο «ΛΤ» ο πρόεδρος των Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, το γεγονός πως από την οικονομική κρίση έχει πληγεί περισσότερο η ελληνική πρωτεύουσα, που άλλοτε αποτελούσε κύρια δεξαμενή άντλησης χειμερινών επισκεπτών.
Το πρόβλημα ωστόσο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος των λακώνων ξενοδόχων, δεν αφορά αποκλειστικά στη Λακωνία, αλλά εν γένει την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, όπως τόνισε, είναι πως από τα 9.500 εγγεγραμμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, τα 7.000 δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένων και των νέων προς εφαρμογή μέτρων.
Αντιστρόφως ανάλογες με τη συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους θεσμικούς φορείς για την τουριστική προβολή της Λακωνίας, με πρωτοστάτη το Δήμο Μονεμβασίας. Η συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, ο καλά ενημερωμένος ιστότοπος του Δήμου, αλλά και οι συνεχείς επαφές με tour operators από όλο τον κόσμο, αφήνουν ελπίδες για καλύτερες ημέρες στην τουριστική ανάπτυξη της Λακωνίας.