Επιστολή ξενοδόχων σε Στουρνάρα

Την διατήρηση των ΔΟΥ Γυθείου και Μολάων ζητά η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας
Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστολή ξενοδόχων σε Στουρνάρα
Τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΔΟΥ Γυθείου και Μολάων ζητά με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας.
Αντιδρώντας έντονα στο επικείμενο λουκέτο των εφοριών και τη συγχώνευσή τους με την αντίστοιχη της Σπάρτης, οι λάκωνες ξενοδόχοι επισημαίνουν πως οι προς κατάργηση ΔΟΥ βρίσκονται σε κομβικής σημασίας περιοχές για τον τουρισμό και τονίζουν τις αρνητικές συνέπειες για τους  λάκωνες επιχειρηματίες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη.
«Οι μεγάλες αποστάσεις που θα αναγκαστούμε να διανύουμε, αλλά και το κακό οδικό δίκτυο θα μας υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία, σπαταλώντας χρόνο αλλά και ταυτόχρονα χρήμα, λόγω της υπέρμετρης εκτόξευσης της τιμής των καυσίμων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας μεταφέρει την αγανάκτηση τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων του μοναδικού πελοποννησιακού νησιού, της Ελαφονήσου, για το πόσο δύσκολη, δαπανηρή και εξοντωτική θα είναι η μετακίνησή τους, σε μια ενδεχόμενη συναλλαγή τους με την ΔΟΥ Σπάρτης και προσθέτει:
«Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργών επιχειρήσεων σε επίπεδο νομού,  εξυπηρετείται από τις ΔΟΥ Γυθείου και Μολάων. Συγχρόνως, οι εν λόγω ΔΟΥ, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Λακωνίας, όπως είναι το Γύθειο, η Αρεόπολη, το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, ο Δυρός, η Μονεμβασιά, η Νεάπολη, το Κυπαρίσσι, η Πλύτρα, η Ελαφόνησος κλπ, με πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στις συναλλαγές με τις υπηρεσίες αυτές. Στην χωρική αρμοδιότητα των ΔΟΥ Γυθείου και Μολάων, καταγράφεται σημαντικός αριθμός Βιοκαλλιεργητών και υγειών Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λακωνίας, με μεγάλο αριθμό μελών αγροτών - παραγωγών, οι οποίοι παράλληλα δραστηριοποιούνται στον εξαγωγικό και εμπορικό τομέα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι λάκωνες ξενοδόχοι και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας. Όπως υποστήριξαν, η διαδικασία απευθύνεται σε λιγοστούς πολίτες, γνώστες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι, μη γνώστες, να είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά γραφεία εξυπηρέτησης με συνέπεια τη σημαντική οικονομική επιβάρυνσή τους.
Όσον αφορά δε στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η Ένωση επισημαίνει πως επιβάλλεται να γίνουν ριζικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης οργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως οι αλλαγές αυτές δεν είναι δυνατόν να προσβλέπουν ούτε στη μείωση του προσωπικού, με ενδεχόμενη ταλαιπωρία των φορολογουμένων, αλλά και ούτε στην κατάργηση των υπηρεσιών, όπως είναι η ΔΟΥ Γυθείου και η ΔΟΥ Μολάων.
Τέλος, οι λάκωνες ξενοδόχοι γνωστοποιούν στον υπουργό πως ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και ο Δήμος Μονεμβασίας είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν οι ίδιοι κτήρια για την ανέξοδη προς το κράτος στέγαση των υπηρεσιών, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό της κόστος προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού και ζητούν την άμεση επανεξέταση της απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου και την απρόσκοπτη λειτουργία των εν λόγω Υπηρεσιών.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα