Στο διεθνή σχεδιασμό για τις κρουαζιέρες τα λιμάνια της Περιφέρειας

Συνάντηση Τατούλη-Ανωμερίτη
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας εντάσσονται επίσημα πλέον τα λιμάνια της περιφέρειας Πελ/σου, μετά τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Γεωργίου Ανωμερίτη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.
Κατά τη συνάντησή των δύο αντρών στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, την Παρασκευή 31/8, ο κ. Π. Τατούλης αναφέρθηκε στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη των λιμανιών, με σκοπό την προσέλκυση του τουρισμού της κρουαζιέρας, και τόνισε ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί κομβικό σημείο, αλλά και πρόκληση για τον στρατηγικό μας σχεδιασμό».
«Για το λόγο αυτό» πρόσθεσε «κινούμαστε μεθοδικά για την αναβάθμιση των λιμανιών της Πελοποννήσου, αλλά και των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών».  
Από την πλευρά του, ο κ. Ανωμερίτης εξέφρασε την άποψη ότι τα λιμάνια της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου αποτελούν σημαντικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο χώρο της Μεσογείου και ότι απαιτούνται ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας.
Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με έξυπνες λύσεις, αποφασιστικότητα και κυρίως ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, που, όπως υποστήριξε, έχουν ως στόχο την ανάπτυξη μιας δυνατής τοπικής οικονομίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα