Διήμερο τουριστικό φόρουμ από την περιφέρεια Πελ/σου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο τουριστικό φόρουμ που διοργάνωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου και το αναπτυξιακό πρόγραμμα BSTIP (Black Sea...
Δευτέρα, 07 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο τουριστικό φόρουμ από την περιφέρεια Πελ/σου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο τουριστικό φόρουμ που διοργάνωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου και το αναπτυξιακό πρόγραμμα BSTIP (Black Sea Trade και Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece) με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, που έλαβε χώρα στις 3 και 4/5 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, οι επαγγελματίες τουρισμού από την Πελοπόννησο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον ηλεκτρονικό τουρισμό, καθώς και την παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.
Στα πλαίσια του διήμερου φόρουμ φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο 20 tour operator και Εκπρόσωποι Αεροπορικών Εταιρειών από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία κ.α) του αναπτυξιακό προγράμματος BSTIP (Black Sea Trade και Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece).
Την Παρασκευή 4/5 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επιχειρηματικές B2B συναντήσεις μεταξύ τουριστικών εκπροσώπων από ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου και περισσότερους τους 20 Tour Operators και εκπροσώπους Αεροπορικών Εταιρειών από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Στις συναντήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 50 επαγγελματίες τουρισμού της Πελοποννήσου. Στόχος ήταν η επαγγελματική δικτύωση του τοπικού τουριστικού τομέα με τις εν λόγω αγορές και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.
Την προηγούμενη ημέρα, οι tour operator περιηγήθηκαν την Πελοπόννησο, επισκέφτηκαν τις Μυκήνες, το θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, γνώρισαν τη γευσιγνωσία του Πελοποννησιακού κρασιού και γευμάτισαν στο Οινοποιείο Σκούρας.
  Παράλληλα, οι πελοποννήσιοι επαγγελματίες τουρισμού που συμμετείχαν στο φόρουμ παρακολούθησαν σεμινάρια από διεθνείς ομιλητές με θέμα τη χρήση του διαδικτύου και των social media στον τουρισμό. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κ. Barry Kolodkin επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ο κ. Martin Schobert επί σειρά ετών επικεφαλής στον τομέα ερευνών και ψηφιακού μαρκετινγκ στον Οργανισμό Τουρισμού της Αυστρίας και δ/νων σύμβουλος της Turismus Design, ο κ. Μανόλης Ψαρρός, δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων Τουριστικής Ανάπτυξης και Μαρκετινγκ aboutourism destination consultants, ο κ. Damian Cook και η κ. Zeina Rifai από την εταιρεία E-Tourism Frontiers, η κ. Χαρά Γεωργιάδου/Country Manager της Trivago στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και η κ. Karen Plumb/Senior Director της Trip Advisor.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά την έναρξή της, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στο Ναύπλιο αναφερόμενος στον καθοριστικό ρόλο της Αργολίδας στο τουριστικό προιόν της Πελοποννήσου. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη διημερίδα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες τουρισμού να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις που επικρατούν στον τομέα προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Νικόλαος Δαμούλος, ενώ παρευβρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κκ Ανδρέας Πουλάς, Απόστολος Παπαφωτίου και φορείς από τον τομέα του τουρισμού της Πελοποννήσου.
Ο επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κ. Barry Kolodkin σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την άψογη διοργάνωση, καθώς και το Δήμο Ναυπλιέων και το Επιμελητήριο Αργολίδας για την υποστήριξη, ενώ έμεινε ενθουσιασμένος από τις δυνατότητες της Πελοποννήσου ως προορισμό.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα