Λακωνική δύναμη στο Επικρατείας της ΝΔ

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι ο Σωτήριος Βαχαβιώλος. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός...
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα από τα δυνατά χαρτιά του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι ο Σωτήριος Βαχαβιώλος. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στον πολιτικό κόσμο και στους απλούς ψηφοφόρους, ωστόσο για το ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό λόμπι αποτελεί τον master των επιχειρήσεων στον τομέα των υποδομών και χαίρει μεγάλου σεβασμού. Αποτελεί δε, εξαιρετική τιμή για τους Λάκωνες ότι είναι Μυστριώτης, ο οποίος φροντίζει να διατηρεί στενή επαφή με τον τόπο καταγωγής του και τους ανθρώπους του.
Περιλαμβάνεται μάλιστα στη λίστα μεταξύ των 50 πιο πλούσιων Ελλήνων της Αμερικής με περίπου 360 εκατ. δολάρια περιουσία, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Στην πραγματικότητα, η ΝΔ επιχειρεί με την επιλογή του κ. Βαχαβιώλου να μιλήσει στον επιχειρηματικό κόσμο και την ομογένεια με ένα πρόσωπο ιδιαίτερα ισχυρό.
Η φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι ο κ. Βαχαβιώλος είναι νεοεκλεγμένος παμψηφεί πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στις ΗΠΑ και ένθερμος υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά. Τους δύο άνδρες μάλιστα συνδέει στενή φιλία που μετρά πολλά χρόνια.
Επιστήμων και επιχειρηματίας
O επιχειρηματίας πρόσφατα βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον, μαζί με άλλους τέσσερις ομογενείς, από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο για την επιτυχημένη εταιρεία του MistrasGroup . Ο Σωτήρης Βαχαβιώλος έχει εκδώσει πάνω από εκατό συγγράμματα στον κλάδο της επιστήμης του και έχει τιμηθεί με πολλές επαγγελματικές διακρίσεις από άκρου σε άκρο της Γης
Ποιος είναι
Γεννήθηκε το 1946 στο Μυστρά Λακωνίας. Το 1966 πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Φέιρλεϊ Ντίκσον στο Νιου Τζέρσι και συνέχισε με διδακτορικό στο Columbia University, ενώ είχαν προηγηθεί μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε ως ερευνητής σε αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και το 1978 ίδρυσε την εταιρεία Physical Acoustics Corp., η οποία μετονομάστηκε σε Mistras Group Inc. και παρέχει υπηρεσίες πρόβλεψης για την ασφάλεια και τη φθορά γεφυρών και αυτοκινητοδρόμων.
Το 2009 η εταιρεία του εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία του έχει πλέον 3.000 προσωπικό, 68 γραφεία σε όλον το κόσμο και δραστηριοποιείται σε θέματα υποδομών, τεχνολογίας και περιβαλλοντολογικής ασφάλειας.
Το άγγιγμα του Μίδα
Πρόκειται για την επιχείρηση που εισήγαγε την χρήση ανιχνευτών και πληροφορικής για την αποτροπή καταστροφών όπως εκείνη που προκλήθηκε πριν χρόνια στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Three Mile Island, η καθίζηση του αμερικανικού αυτοκινητοδρόμου I-35, η κατάρρευση της σκεπής του Αεροδρομίου Ντε Γκωλ στο Παρίσι και άλλες μεγάλης έκτασης καταστροφές. Οι ανταγωνιστές του αναφέρουν συχνά ότι είναι από τους ελάχιστες Έλληνες που έχουν στην κυριολεξία το άγγιγμα του Μίδα κατορθώνοντας να αυξάνει κάθε χρόνο τα κέρδη της επιχείρησης του.
Το 2011 η εταιρεία εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 24% δηλαδή 17 εκ. δολ., πλησιάζοντας τα 89 εκ. έναντι 72 εκ. το 2010. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 30%, από τα 12,3 στα 15,9 εκ. δολ. Για όσους παρακολουθούν την πορεία της Mistras, οι αριθμοί αυτοί δεν εκπλήσσουν, καθώς ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας την τελευταία πενταετία είναι 27%.
Υπενθυμίζουμε ότι η Mistras είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στο χώρο του ΜΚΕ-Μη Καταστροφικού Ελέγχου, που αφορά τη δομική αντοχή γεφυρών, διυλιστηρίων, ατομικών αντιδραστήρων, αεροπορικών βιομηχανιών και λοιπών στρατηγικής σημασίας υποδομών.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής εταιρείας Envirocoustics ΑΒΕΕ, η οποία διευθύνεται από την Τία Βαχαβιώλου, κόρη του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα