Συγκέντρωση κατά των ΑΠΕ στη Νεάπολη

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2023 14:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συγκέντρωση κατά των ΑΠΕ στη Νεάπολη

Συγκέντρωση στη Νεάπολη κατά των ανεμογεννητριών οργανώνει η Επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μμ στη Νεάπολη (καφετέρια Μπιλίνη), ενώ ομιλητές θα είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιώργος Πουλοκέφαλος και Νίκος Γόντικας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ καλεί τους κατοίκους της Νεάπολης, όλης της χερσονήσου Μαλέα, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, για να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ, στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια που θα καταστρέψουν την όμορφη περιοχή μας.

Τα εκατομμύρια m3 εκσκαφών και εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες m3 σιδήρου και μπετόν, τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στον τόπο μας, αν δεν σταματήσουμε το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. 

Εμείς οι κάτοικοι στη χερσόνησο Μαλέα, οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αυτοαπασχολούμενη στην εστίαση και στον τουρισμό, θα πληγούμε ιδιαίτερα από αυτήν την εγκατάσταση των τεράστιων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αιολικών, φωτοβολταϊκών και μονάδων αποθήκευσης ενέργειας.
Δεν θα αφήσουν βουνοκορφή χωρίς ανεμογεννήτριες, πλαγιά χωρίς φωτοβολταϊκά και μπαταρίες-κοντέινερ αποθήκευσης ενέργειας, αν δεν τους σταματήσουμε.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα απαιτώντας ρεύμα φθηνό για το λαό.
Η ενέργεια, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι», καταλήγει η Επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti