Γ. Μουζόπουλος: «Να επανεκτυπωθεί το εγχειρίδιο για τους ευεργέτες Ι. & Αικ. Γρηγορίου»

Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2023 13:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γ. Μουζόπουλος: «Να επανεκτυπωθεί το εγχειρίδιο για τους ευεργέτες Ι. & Αικ. Γρηγορίου»

Την επανεκτύπωση τού εγχειριδίου της κ. Δήμητρας Σταθοπούλου – Καπετανάκη με τίτλο «Οι μεγάλοι ευεργέτες Ιωάννης & Αικατερίνη Γρηγορίου, που αναφέρεται στη βιογραφία και τη δράση των δυο μεγάλων ευεργετών, πρότεινε ο ιατρός και πολιτευτής, Γιώργος Μουζόπουλος. 

Η παραπάνω ενέργεια, όπως σημειώνει ο ίδιος, θα αποτελέσει ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς των Λακώνων ευεργετών, με δωρεά των οποίων ανεγέρθηκε το Νοσοκομείο Σπάρτης, το οποίο για 65 συναπτά έτη καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες του λακωνικού λαού.

Ειδικότερα αναφέρει ο κ. Μουζόπουλος: «Προτείνω την επανεκτύπωση αντίτυπων του εγχειριδίου της κ. Δήμητρας Σταθοπούλου – Καπετανάκη με τίτλο: Οι μεγάλοι ευεργέτες Ιωάννης και Αικατερίνη Γρηγορίου (υπό την έκδοση του Δήμου Θεραπνών, Γκοριτσά 2010), που αναφέρεται στη βιογραφία και τη δράση των προαναφερόμενων ευεργετών, με σκοπό την διανομή των αντίτυπων σε κάθε θάλαμο ασθενών του νοσοκομείου, έτσι ώστε να ενημερώνονται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους για τους σπουδαίους αυτούς Λάκωνες ευεργέτες, ειδικά τώρα που βιώνουμε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονη αποπροσωποποίηση, δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να θαυμάσουν την ανθρώπινη ύπαρξη και την έννοια της προσφοράς και διότι το νέο νοσοκομείο που θα ανεγερθεί προσεχώς από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα αλλάξει επωνυμία και θα ονομάζεται Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αφήνοντας ένα ιστορικό κενό στην μνήμη των νεότερων.

Καλώ τον Δήμο Σπάρτης να χορηγήσει την άδεια και να συνδράμει στην επανεκτύπωση του εγχειριδίου, αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου να εγκρίνει την διανομή του σε κάθε θάλαμο ασθενών και στα γραφεία των εργαζόμενων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti