Σύσκεψη Αραχωβίτη με προέδρους της ΔΕ Σμύνους

Για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων παραγωγών

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2023 11:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύσκεψη Αραχωβίτη με προέδρους της ΔΕ Σμύνους

Σύσκεψη του βουλευτή Λακωνίας, Σταύρου Αραχωβίτη και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών συμβούλων της ΔΕ Σμύνους Αν. Μάνης σχετικά με την εξέλιξη των πληρωμών των πυρόπληκτων παραγωγών διεξήχθη τη Δευτέρα 30/1 στον Αγ. Νικόλαο Σμύνους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επιστολή των προέδρων σχετικά με τον αποκλεισμό πολλών παραγωγών από την προκαταβολή αποζημίωσης λόγω των δεδομένων από το σύστημα «Κοπέρνικος».

Κατά την επαφή των δύο πλευρών αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τον πρόχειρο, προεκλογικό σχεδιασμό του Ταμείου Αρωγής. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουν πλήρως ή μερικώς αποκλειστεί παραγωγοί των οποίων η περιουσία κάηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων της προκαταβολής από τους παραγωγούς, λόγω της απόκλισης από τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Ακόμα συζητήθηκε εκτενώς η καταβολή της προκαταβολής σε μισθωτές χωρίς ανάληψη δέσμευσης αποκατάστασης των αγροτεμαχίων προς τους ιδιοκτήτες. 

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι «τα ζητήματα αυτά έχουν αναδειχθεί με πολλαπλές ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι «και το επόμενο διάστημα θα ασκηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές πιέσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες». Επίσης, δεσμεύτηκε «για την αποκατάσταση όλων των αδικιών μετά τις εκλογές, που θα φέρουν μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Π. Μιχαλακάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Μέλισσας, Νικ. Γραφάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Καστάνιας, Βασ. Μπανάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Αγ, Νικολάου, Θεόδ. Αραπάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Κόκκινων Λουριών, Δ. Κουτσόπετρας, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Ρουμπάκου και Χριστίνα Ρογκάκου και ο πρόεδρος της ΤΚ Σελεγουδίου Κων/νος Δασκαλάκης και της ΤΚ Αρχοντικού Γιώργος Αγραπίδης που υπογράφουν την επιστολή, απέστειλαν μήνυμα. 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας, Περικλής Λαμπρινός, ο συντονιστή της ΟΜ Ανατ. Μάνης, Γ. Δαουτάκος και ο Χρήστος Μαραβέλιας, μέλος του συντονιστικού της ΟΜ. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti