«Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν»

Τριχείλης για Πνευματικό Κέντρο Συκιάς

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2023 11:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, σε «ειρωνική» όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, «ανάρτηση της κ. Βλάχου» αναφορικά με το θέμα του Πνευματικού Κέντρου Συκιάς.

Όπως τονίζει ο κ. Τριχείλης, «το 2011 στην αρχή της δημοτικής μας θητείας, στη θέση του πνευματικού κέντρου της Συκιάς υπήρχαν μόνο οι σκουριασμένες κολόνες του υπογείου που κατασκευάσθηκαν τη δεκαετία του 1990, χωρίς την πλάκα οροφής όπως φαίνεται από τη φωτογραφία.

Ο δήμος θεωρώντας ότι αξίζει στη Συκιά η προσπάθεια για τη συνέχιση της δημιουργίας Πνευματικού Κέντρου και παρά το πολύ μεγάλο ποσό που απαιτείτο για να ολοκληρωθεί, όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες το 2017, εκτέλεσε έργο διαθέτοντας 67.804,00 € από πόρους του δήμου. Έγινε ενίσχυση στις κολόνες του υπογείου και κατασκευάσθηκε το δάπεδο και η οροφή του υπογείου».

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας επισημαίνει ακόμα ότι «για τη συνέχιση του κτιρίου, εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με προϋπολογισμό 280.990,00 € με προβλεπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης φέροντος οργανισμού (ισογείου), τοιχοποιία, επιχρίσματα, κατασκευή στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις κλπ.

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσής του δεν οφείλεται στον δήμο, αλλά στον τρόπο πληρωμής του έργου από το Υπουργείο. Κάποιος όμως που στη ζωή του δεν έχει βάλει ούτε μία πέτρα πάνω στην άλλη, δεν γνωρίζει τι αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να προκύψουν, ειδικά στα δημοτικά έργα.

Και βέβαια ουδέποτε πληρώθηκε η οροφή του υπογείου δύο φορές όπως αθλίως αναφέρει η γράφουσα, αφού εύκολα μπορούσε να το διαπιστώσει ρωτώντας την Τεχνική Υπηρεσία».

Καταλήγοντας, ο Ηρ. Τριχείλης ισχυρίζεται για την κ. Βλάχου: «Όμως η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που ασχημονεί, αφού και στην αρχή της θητείας της, όταν γινόταν επανασπορά του γηπέδου των Μολάων αν και γεωπόνος, έκανε ολόκληρη εισήγηση, θεωρώντας ότι καταστρέψαμε το γήπεδο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti