Κάντε τα ταξίδια τον στόχο σας για το νέο έτος

Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 15:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάντε τα ταξίδια τον στόχο σας για το νέο έτος

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έλειψε περισσότερο τα τελευταία χρόνια αυτό είναι σίγουρα τα ταξίδια. Το 2023 μόλις ήρθε και μαζί του ήρθε και η ανυπομονησία μας για νέες περιπέτειες και αναμνήσεις.

Τα ταξίδια μας βοηθούν πάντα να ξεχάσουμε τις όποιες αντιξοότητες έχουμε στην καθημερινή μας ζωή και μας γεμίζουν με χαρά και εμπειρίες. Γι αυτό το λόγο το 2023 είναι μία χρονιά που μπορούμε να αποφασίσουμε πως θα κάνουμε όσο περισσότερα ταξίδια μπορούμε.

Ταξιδέψτε σε τουλάχιστον 2 νέες χώρες
Για αρχή μπορούμε να αποφασίσουμε πως φέτος είναι η ώρα να ταξιδέψουμε σε διαφορετικές χώρες. Ταξιδεύοντας σε διαφορετικές χώρες γνωρίζεις διάφορες κουλτούρες που μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις την καθημερινότητα λίγο διαφορετικά.
Το καλό είναι πως υπάρχουν πολλά μέρη στο κόσμο που ο συνδυασμός 2 ή και περισσότερων χωρών είναι θέμα λίγων ωρών. Για παράδειγμα, αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην Ιταλία και ψάξετε για αεροπορικά Ρώμη, μπορείτε εύκολα μετά να μεταβείτε μέχρι την Γαλλία με τρένο ή και λεωφορείο ώστε να σας βγει και πιο οικονομικά.
Φυσικά οι επιλογές σας δεν βρίσκονται μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε μέρη όπως η κεντρική Αμερική, η νοτιοανατολική Ασία και η δυτική Αφρική.

airplane stands at the airfield 2021 08 28 19 16 17 utc
 
Επισκεφτείτε μία νέα ήπειρο
Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που μπορεί να έχει ένας τουρίστας είναι να ταξιδέψει σε κάθε μία από τις 6 ηπείρους. Αν είστε ένας από αυτούς, το 2023 μπορεί να είναι η χρονιά που θα επισκεφτείτε ακόμα μία ήπειρο.
Είτε επιλέξετε την Αφρική και χώρες όπως η Τανζανία και το Μαρόκο είτε επιλέξετε τη νότια Αμερική και χώρες όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία, είμαστε σίγουροι πως αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.

Δοκιμάστε μη δημοφιλή μέρη
Φυσικά όταν κάποιος μιλάει για διακοπές και ταξίδια οι περισσότεροι από εμάς κάνουν εικόνα διάσημες πόλεις όπως το Παρίσι, το Μπουένος Άιρες και τη Νέα Υόρκη. Τα ταξίδια όμως δεν αφορούν μόνο δημοφιλής προορισμούς.
Σε μη γνωστά μέρη και σε προορισμούς σχετικά κρυμμένους, μπορείτε να βρεθείτε σε απίστευτα μέρη και εμπειρίες. Χώρες όπως η Ταϊβάν, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και η Γουιάνα μπορούν να σας προσφέρουν ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Ταξιδέψτε μόνοι σας
Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται καν το ότι μπορούν να ταξιδέψουν και να πάνε διακοπές μόνοι τους. Αυτό λοιπόν είναι ένα αρκετά μεγάλο λάθος. Το να ταξιδεύεις μόνος σου μπορεί να σου προσφέρει εμπειρίες και συναισθήματα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν.
Ταξιδεύοντας μόνος σου έχεις την ευκαιρία να δεις μία πόλη με τελείως διαφορετικό μάτι. Είναι σίγουρο πως θα ηρεμήσεις πολύ περισσότερο αλλά και θα συναναστραφείς περισσότερο με τους ντόπιους ανθρώπους της περιοχής.
Φυσικά άμα δεν έχετε ταξιδέψει μόνοι σας ποτέ μπορείτε να αρχίσετε με μία πόλη που έχετε ξαναπάει ώστε να έχετε κάποιες γνώσεις. Ειδικά στις κοντινές μας χώρες, αυτό είναι ακόμη πιο εύκολο και οικονομικό. Μπορείτε να κάνετε μία Ρώμη αεροπορικά και να πάτε άλλη μία φορά στην μαγευτική πρωτεύουσα της Ιταλίας ώστε να την γνωρίσετε με ένα διαφορετικό μάτι.

fr
 
Δοκιμάστε διαφορετικά είδη διακοπών
Τα ταξίδια και γενικότερα οι διακοπές χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες και είδη. Δοκιμάζοντας πολλά και διαφορετικά είδη διακοπών έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε πολλά και διάφορα μέρη από πολλές οπτικές.

Πολυτελή ξενοδοχεία
Δεν είναι λίγες οι φορές που θα δούμε μία διαφήμιση ή μία εκπομπή για ταξίδια στην τηλεόραση και θα ζηλέψουμε με την καλή έννοια το ξενοδοχείο που μένει ο πρωταγωνιστής της εκπομπής.
Γιατί λοιπόν να μη το κάνουμε και μεις μία φορά στη ζωή μας; Άλλωστε ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα μας προσφέρει όλες τις ανέσεις που ονειρευόμαστε και με το παραπάνω. Φυσικά, ξέρουμε πως τα πολυτελή ξενοδοχεία μπορεί να υπερβαίνουν κατά πολύ το budget που έχουμε στο μυαλό μας για ένα ταξίδι αλλά με λίγη σταθερή αποταμίευση όλα γίνονται.

Κάμπινγκ
Είτε στήσετε μία σκηνή στη παραλία ενός εξωτικού προορισμού είτε στους πρόποδες ενός διάσημου βουνού, το κάμπινγκ είναι ένα είδος διακοπών που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ταξιδιωτική ζωή του.
Φυσικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την όλη ιδέα του κάμπινγκ, μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας ένα οργανωμένο κάμπινγκ οπουδήποτε και αν θέλετε.  

Road trip
Όταν μιλάμε για διακοπές και ταξίδια αυτό δεν σημαίνει πως αναφερόμαστε αυτόματα σε αεροπλάνα, τρένα και πλοία. Τα οδοιπορικά ταξίδια είναι άλλο ένα είδος διακοπών που μπορείτε να δοκιμάσετε έστω και μία φορά.
Οδηγώντας από πόλη σε πόλη ή και από χώρα σε χώρα μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε μέρη και τοπία που δεν θα μπορούσαμε να δούμε αν ταξιδεύαμε με τους πλέον παραδοσιακούς τρόπους μεταφοράς.

Συμπέρασμα
Το 2023 μόλις ήρθε και μπορούμε να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία για να σχεδιάσουμε τα φετινά μας ταξίδια από νωρίς. Είτε θέλουμε να γνωρίσουμε πολλές και διαφορετικές χώρες είτε να ταξιδέψουμε σε μία νέα ήπειρο, το νέο έτος είναι ικανό να μας γεμίσει με νέες εμπειρίες και αναμνήσεις.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti